top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Διεξήχθη επιτυχώς για 2η συνεχόμενη χρονιά το Ecotivity School!


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Ecotivity School που διοργανώθηκε από 10-μελή νέων υπό την αιγίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και έλαβε μέρος από την Δευτέρα 27 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή στις 31 Ιουλίου. Η ομάδα των 10 φοιτητών παρόλο που η διαδικασία φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ενώ ένα βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα του σχολείου είναι η διαδραστικότητα, σημείωσε επιτυχία για μία ακόμη χρονιά!

Τις πέντε αυτές ημέρες ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων δεν έλειπαν, καθώς η διαμόρφωση του προγράμματος ήταν τέτοια ώστε να ανταπεξέρχεται στις νέες απαιτήσεις με περιεχόμενο πραγματικά διαδραστικό! Γη, νερό και αέρας ήταν οι θεματικές του καλοκαιρινού σχολείου που παρακολούθησαν οι 36 συμμετέχοντες, που συνοδεύτηκαν από ομαδικά projects σε ποικίλα θέματα.


Συγκεκριμένα για το εκπαιδευτικό κομμάτι, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για έναν πραγματικά μεγάλο αριθμό ζητημάτων με τρόπο σφαιρικό, καθώς οι προσκεκλημένοι έμπειροι ομιλητές ήταν από χώρους οργανώσεων, επιχειρήσεων ή και νεοφυών επιχειρήσεων, πανεπιστημίων, φορέων και πάει λέγοντας.

Σημαντικό για την επιτυχία της εκπαιδευτικής διαδικασίας τα διαδραστικά εργαστήρια, που δεν ήταν λίγα. Για παράδειγμα, την τέταρτη μέρα πραγματοποιήθηκε ένα παιχνίδι στο πλαίσιο ομιλίας και δύο διαδραστικά εργαστήρια. Το παιχνίδι οργάνωσε η WWF Ελλάς και οι ομάδες έπρεπε να αναλύσουν το υδάτινο αποτύπωμα που έχει ένα σουβλάκι! Το πρώτο διαδραστικό εργαστήριο διεξήχθη από την νεοφυή επιχείρηση Respoquide, οι ομάδες επεξεργάστηκαν case studies τουριστικών καταλυμάτων για την εύρεση προτάσεων που θα αλλάξουν τον χαρακτήρα αυτών σε βιώσιμο. Τέλος, το δεύτερο εργαστήριο συντονίστηκε από το Europe Direct, και σε αυτό οι ομάδες διαγωνίστηκαν σε παιχνίδι ερωτήσεων με θέμα την ευρωπαϊκή πολιτική για το περιβάλλον. Βλέποντας την μία μόνο ημέρα, επιβεβαιώνει κανείς την προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής να καλύψουν με σφαιρικότητα τις θεματικές του σχολείου. Φυσικά, η μέρα αυτή όπως και όλες οι υπόλοιπες, συμπεριλάμβαναν παιχνίδια και δραστηριότητες για την δημιουργία του επιθυμητού διαδραστικού και ευχάριστου κλίματος.


Εν κατακλείδι, και φέτος παρά την διαδικτυακή διεξαγωγή του, το EcotivitySchool παρείχε στους συμμετέχοντες την διαδραστικότητα, την ευχαρίστηση και την γνώση που οφείλει.

bottom of page