Η ΟΜΑΔΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ & ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

44767774_759849607685815_666653742669496

O Νίκος Γκολιόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και της κατεύθυνσης Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Έχει διατελέσει μέλος του European Board του JA Alumni Europe. Προβληματίζεται από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και της ενέργειας με αποκλειστικό στόχο το κέρδος και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ανάπτυξη ενός συστήματος κυκλικής οικονομίας για την ορθολογικότερη αντιμετώπιση πολλών περιβαλλοντικών προβλημάτων με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων.

email: nkgoliopoulos@gmail.com

Ο Γεώργιος Μανώλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, στον τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στη σχέση περιβάλλοντος – ενέργειας και κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

email: g.t.manolis@gmail.com

Η Μαρία Χρυσάνθη Βερβενιώτη Κρητικού είναι φοιτήτρια στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον τομέα Υδάτινων Πόρων και Περιβάλλοντος. Αγαπά τα ζώα και τη φύση. Πιστεύει ότι το περιβάλλον αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην ζωή των ανθρώπων και όλοι είναι υποχρεωμένοι να πράττουν το καλύτερο για αυτό. Η ανακύκλωση, η προσοχή στη σπατάλη του νερού και του χαρτιού και η στενή επαφή με την φύση είναι μερικά από τα βασικά καθημερινά πράγματα που οφείλει να κάνει κανείς για να βελτιώνει την συνείδηση του αλλά και την μετέπειτα ποιότητα ζωής του. 

email:chrisanthie.vervenioti@yahoo.com 

Η Μαριάννα Δανιήλ είναι φοιτήτρια Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στον τομέα της Δομοστατικής. Ξεχωριστό ενδιαφέρον για εκείνη παρουσιάζουν τα μεταλλικά και σύμμικτα έργα με σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς επίσης και η πράσινη ανάπτυξη. Φιλοδοξεί στο μέλλον ο ενεργειακός σχεδιασμός των κτιρίων να αποτελεί βασική αρχή για την κατασκευή. 

email: mariann.daniil@gmail.com

42771253_2220081754878028_23883867143651

Ο Δημήτρης Ζάρρας είναι φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ στην κατεύθυνση της Ενέργειας, με στοιχεία διοίκησης. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην αξιοποίηση της πλούσιας αιολικής και ηλιακής ενέργειας του Ελλαδικού χώρου με σκοπό τη διασύνδεση νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο, τη μείωση των ρύπων, αλλά και την ευρύτερη διείσδυση των ΑΠΕ και της διεσπαρμένης παραγωγής στην Ελληνική ενεργειακή οικονομία.

email: dimzarras@yahoo.gr

envinow - K.Glynis.JPG

Ο Κωνσταντίνος Γλύνης είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέλος της Mensa και συνιδρυτής της R-Boost. Είναι ενεργητικό και οργανωτικό άτομο, που έχει αναπτύξει μία ώριμη και υπεύθυνη προσέγγιση σε περιβαλλοντικά θέματα. Έχει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων από την Υδρολογία και τις Στοχαστικές Μεθόδους, μέχρι την Οικονομία και τις Κοινωνικές επιστήμες.
Email: kg.glynis@gmail.com

47681300_346808642579900_601404179890359

Η Αγγελική Τουρίκη είναι φοιτήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Ενδιαφέρεται για τον οικολογικό - βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων, καθώς και την ορθολογική χρήση και εξοικονόμηση ενέργειας. Τα «έξυπνα κτίρια» και οι «έξυπνες πόλεις» είναι κάτι που θέλει να δει στο μέλλον και πόσο μάλλον να είναι μέρος του σχεδιασμού τους.

email: t.aggeliki.t@gmail.com

Ο Λεωνίδας Θεοδωρόπουλος είναι απόφοιτος των Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στον τομέα Εναέριων και Επίγειων Μέσων. Υποστηρίζει πως βασικός παράγοντας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η χρήση ανανεωσιμων πηγών ενέργειας για τις μετακινήσεις του ανθρώπου.

email: leonidas_theodoropoulos@hotmail.com

65224872_819884268386273_666533718519919

Ο Κωνσταντίνος Συρογιάννης είναι φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Η κατεύθυνση του είναι η Ενέργεια και η Διοίκηση. Ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και την εντονότερη παρουσία των ΑΠΕ στην Ελλάδα, με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Όραμα του μια κοινωνία που τροφοδοτείται ενεργειακά κυρίως απο ΑΠΕ, με σκοπό την ενεργειακή αυτάρκεια και την μείωση των ρύπων.

email: ntinossr@gmail.com

66095647_426100301569095_626227195062675

Ο Κωνσταντίνος Τσίννας είναι φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ στην κατεύθυνση ενέργειας με στοιχεία υλικού Υπολογιστών και Διοίκησης. Είναι ενεργό μέλος του IEEE και εθελοντής του φοιτητικού παραρτήματος στο ΕΜΠ. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην εξέλιξη του ηλεκτρικού δικτύου με μεγάλη εισχώρηση των ΑΠΕ και ευφυή διαχείριση και διανομή. Πιστεύει πως το καλύτερο μέτρο για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση.

65373665_1258855110948640_46726396187666

Ο Βραχάμης Περικλής είναι φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην κατεύθυνση της Ενέργειας και των Μηχανών.Είναι ενεργητικό άτομο με αναζητήσεις σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την αξιοποίηση της "άφθονης" φυσικής ενέργειας.Η συνειδητοποίηση της αξιοποίησης αυτής είναι αυτοσκοπός του.Υποστηρίζει οτι στον 21 αιώνα η αρχή και το τέλος όλων των διαδικασιών οφείλουν να λειτουργούν μέσω φυσικών πόρων.

masoura.jpg

Η Χριστίνα Μασούρα είναι προπτυχιακή φοιτήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη διαχείρηση αποβλήτων και την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ θεωρεί αναγκαία τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, ειδικά στα νεότερα μέλη της κοινωνίας, καθώς και την ισχυροποίηση της περιβαλλοντικής πολιτικής, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

email: christina.masou@hotmail.com 

38473836_270263360437651_737046024985929

Ο Γιώργος Αναγνωστάκης είναι φοιτητής της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Πιστεύει πως προστατεύοντας το περιβάλλον, προστατεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Ενδιαφέρον του αποτελεί η μείωση των αέριων ρύπων στον τομέα της ναυτιλίας.

email: g.anagnostakis97@gmail.com 

H Όλγα Παπαδοπούλου είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ με κατεύθυνση στον τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Η ενασχόληση με το περιβάλλον αποτελεί από πάντα ένα από τα βασικά ενδιαφέροντά της και θα ήθελε να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

email: olpd96@hotmail.com

Ο Νικόλας Αγκαθέρης είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, με κατεύθυνση στον τομέα Υδάτινων Πόρων και Περιβάλλοντος. Πορεύεται με την φιλοσοφία ότι η Γη δεν ανήκει σε εμάς, εμείς ανήκουμε σε αυτή. Γι' αυτό, ο καθένας με τον τρόπο του, οφείλει να διατηρεί αυτή την ισορροπία. Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει στις, όλο και πιο δημοφιλείς, εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

email: nick8bak@gmail.com

Η Στέλλα Γεροτόλιου είναι φοιτήτρια Πολιτικών Μηχανικών στον τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Πιστεύει πως οι επιπτώσεις κάθε ανθρωπογενούς δραστηριότητας στο φυσικό περιβάλλον θα πρέπει να απασχολούν κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως επαγγέλματος καθώς το περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή μας. Ενδιαφέρεται κυρίως για την εξέλιξη και εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

email: stellagerotoliou@yahoo.com

Η Θεοδώρα Ανδρικοπούλου είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και του τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Διαχείριση Υδατικών Πόρων. Περιβαλλοντικά ζητήματα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της αφορούν μεταξύ άλλων στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση των φυσικών πόρων. 

email: dora.and@hotmail.com 

60851523_2154041568045720_20036157426662

Ο Χρήστος Καλαντζής είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πιστεύει πως ο κάθε μηχανικός πρέπει να επικεντρώνεται στον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό, με κύριο γνώμονα την αειφορία. Για αυτό, μελετά το βιώσιμο σχεδιασμό πόλεων και προσπαθεί να αναπτύξει πράσινες ικανότητες του. Οι πράσινες πόλεις και η βίο - οικονομία είναι το μέλλον.
email: chrs.kalantzis@gmail.com

IMG-94884e98d63b6d0930c81f2b764f951e-V_1

Η Κατερίνα Γωγούσου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οραματίζεται μία κοινωνία που θα σέβεται την ανάγκη του ατόμου για ένα ποιοτικό και προστατευμένο περιβάλλον. Εστιάζει το επιστημονικό της ενδιαφέρον στις τεχνολογίες μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης, στα βιοκλιματικά κτίρια και τα κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς και στις "έξυπνες" πόλεις.
email: kgogousou@gmail.com

H Ευρυδίκη Μπάρκα είναι φοιτήτρια της σχολής Πολιτικών Μηχανιών του ΕΜΠ στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Η ευαισθησία της για το περιβάλλον υπήρχε ήδη από την παιδική της ηλικία. Την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, οι δυνατότητες της ανακύκλωσης και η διαχείριση των αποβλήτων (αστικών και μη). Ανθρωπογενής παρέμβαση δίχως οικολογική συνείδηση οδηγεί σε ''οικολογική χρεωκοπία''.

email: ebarka8@gmail.com 

Η Ευγενία Ελευθερίου είναι φοιτήτρια στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Θεωρεί την προστασία του περιβάλλοντος και το σεβασμό προς αυτό αναγκαία προϋπόθεση για την αειφόρο ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρεί τα θέμα διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

email: eug.eleftheriou@gmail.com

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι φοιτητής της σχολής Πολιτικών Μηχανικών, στον τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το περιβάλλον του τράβηξε το ενδιαφέρον όντας ακόμα νέος στην σχολή με κύριους άξονες τα φυσικά φαινόμενα και την αντιμετώπιση τους από τον άνθρωπο, αλλά και την ρύπανση που υφίστανται οι υδάτινοι αποδέκτες λόγω ανθρωπογενών παραγόντων.

email: nick.papa@windowslive.com

Ο Άρης Κωνσταντινίδης είναι φοιτητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον τομέα της Ενέργειας και για τις εναλλακτικές ανανεώσιμες πηγές της, αλλά και για την οργάνωση της βιομηχανικής παραγωγής με στόχο τον περιορισμό των ρύπων. Συνδυάζει το πάθος του για τα αυτοκίνητα με την περιβαλλοντική συνείδηση, ασχολούμενος με τα φιλικά προς το περιβάλλον υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. 

email: aris0602k@gmail.com

20180721_193113.jpg

Ο Αριστοκλής Λαγός είναι προπτυχιακός φοιτητής της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στον στρατηγικό σχεδιασμό για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Βιώσιμη Πολιτεία.

email: lagos.aristoklis@gmail.com

67506686_1348862501931451_55217877845635

Ο Θεοδόσης Λαμπρινός είναι φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο με κατεύθυνση την Ενέργεια. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον και σημαντικό για αυτόν είναι η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη βιομηχανία και γενικότερα την παραγωγή με σκοπό την αποδοτική και συνάμα φιλική προς το περιβάλλον προσφορά υπηρεσιών και αγαθών στους κατοίκους της χώρας μας.

email:teo1998klmt@hotmail.gr

loukas_biniaris.jpg

Ο Λουκάς Μπινιάρης είναι φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ στην κατεύθυνση της Ενέργειας, με στοιχεία ηλεκτρονικής και μικροηλεκτρονικής. Το ενδιαφέρον του εντοπίζεται στον προβληματισμό που έχει για  τους περιορισμούς των συμβατικών μορφών ενέργειας και στην ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη τόσο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όσο και των μέτρων για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στη χώρα μας.

theo.jpg

Ο Θοδωρής Λιάγκας είναι φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην κατεύθυνση της ενέργειας με στοιχεία διοίκησης. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και πιστεύει ότι μπορούν να βοηθήσουν την ενεργειακή αυτάρκεια μικρών και αναπτυσσόμενων χωρών, όπως η Ελλάδα, καθώς και να αποτελέσουν την εναλλακτική πρόταση σε σχέση με την οικονομία του πετρελαίου και του λιγνίτη.

email: theoliag3@gmail.com

75328767_423462838316734_113090156805750

Ο Κωνσταντίνος Κόκαλης φοιτεί στην σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η κύρια κατεύθυνση του είναι αυτής την ενέργειας. Σημαντικό για αυτόν θέμα αποτελεί η επέκταση της χρήσης των ΑΠΕ στο ελληνικό δίκτυο παραγωγής και διανομής Ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης και τρόποι με τους οποίους θα αυξηθεί η απόδοση αυτών αλλά ταυτοχρόνως θα μειωθεί το κόστος τους ώστε  εταιρείες και ιδιώτες να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στο συγκεκριμένο τομέα.

email: kostas1998kokalis@gmail.com

0E6CD2D568D14C62AAB52C876EF5FE10.jpg

Ο Δημήτρης Σούκουλης είναι φοιτητής στο τμήμα Μηχανολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πιστεύει ότι η επιτυχία την ανθρώπινης κοινωνίας είναι αλληλένδετη με το σεβασμό στο περιβάλλον και τον προβληματίζει ιδιαίτερα η σχέση της «ανάπτυξης» με την εξάντληση και υποβάθμιση των φυσικών πόρων και των οικοσυστημάτων. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στις πράσινες μορφές ενέργειας, στην οικολογία αλλά και στα εναλλακτικά μοντέλα οργάνωσης όπως η κυκλική οικονομία και ο οικοκεντρισμός.

email: saintdimi@hotmail.com

delhs.jpg

Ο Ιωάννης Δέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πιστεύει πως η κυκλική οικονομία αποτελεί όχι μόνο ευκαιρία, αλλά και ανάγκη τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την κόσμο γενικότερα. Τον ενδιαφέρει η βιώσιμη αστική κινητικότητα και η αειφόρος ανάπτυξη των μεταφορών και του περιφερειακού σχεδιασμού.
Email: john.d.delis@gmail.com

IMG_20201108_200545_722.jpg

Η Κατερίνα - Αργυρή Παρώνη είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στην σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Θεωρεί ότι πρωταρχικός στόχος κάθε μηχανικού πρέπει να είναι η καινοτομία με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον αλλά και η πρωτοπορία με ιδέες οι οποίες θα ευαισθητοποιήσουν και κινητοποιήσουν όλη την κοινωνία.

Email: katerinaargyriparoni@gmail.com 

41608638_2477200095657691_85714292400738

Μιχάλης Λουκέρης: Υπεύθυνος ΙΤ

Ο Μιχάλης είναι software engineer και φοιτητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ. Έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού εργαζόμενος ως ελεύθερος επαγγελματίας και είναι Πρόεδρος του μεγαλύτερου δικτύου νεανικής επιχειρηματικότητας της Ελλάδας, JA Alumni Greece.