top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Τρίτη 25-10 η Έναρξη του Greentech Challenge by ESU NTUA 2022

Έγινε ενημέρωση: 23 Οκτ 2022



Το GreenTech Challenge by ESU NTUA, το Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας, διοργανώνεται για 6η φορά, με στόχο την ανάδειξη νέων καινοτόμων ιδεών από φοιτητές, ερευνητές και νέους επιχειρηματίες στον τομέα του Περιβάλλοντος, και την αξιοποίηση τους για την επίλυση κρίσιμων περιβαλλοντικών προκλήσεων. To GreenTech Challenge διοργανώνεται από την Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με Innovation Enabler τη Mantis Business Innovation.


Συνεργάτες του φετινού GreenTech Challenge είναι, μεταξύ άλλων, η Mesogeios S.A., η Papastratos S.A, η Mitsis Hotels, η ETVA VIPE S.A., ο ευρωπαϊκός οργανισμός EIT RawMaterials, η PPC Renewables, η Heracles General Cement- Lafarge και πολλοί ακόμα.


Έως σήμερα έχουν συμμετάσχει πάνω από 460 πράσινες startups και καινοτόμες ομάδες, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα με πάνω από 4.000 συμμετέχοντες από επιστήμονες, μέντορες, επιχειρηματίες και διαγωνιζόμενους, και στοχεύοντας στην επίλυση σύγχρονων περιβαλλοντικών προκλήσεων με τη χρήση της τεχνολογίας.


To GreenTech Challenge δραστηριοποιείται σε 8 θεματικές:

  • Ενέργεια

  • Περιβάλλον

  • Βιομηχανικά Πάρκα

  • Καινοτόμα Προϊόντα και Προηγμένα Υλικά

  • Έξυπνες και Βιώσιμες Πόλεις

  • Ορυκτές Πρώτες Ύλες

  • Βιώσιμος Τουρισμός

  • Γαλάζια Ανάπτυξη

Η έναρξη!

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί στις Αίθουσες Πολυμέσων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ η επίσημη έναρξη του προγράμματος. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών της Ελλάδος και συνεργατών του GreenTech Challenge θα παρουσιάσουν τις κρισιμότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε θέματα πράσινης καινοτομίας και θα παρουσιαστούν οι διαδικασίες και στόχοι του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης ή διαδικτυακά την εκδήλωση και να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το φετινό διαγωνισμό.


H διαγωνιστική διαδικασία του Προγράμματος θα διεξαχθεί στις 10- 11 Δεκεμβρίου με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, ενώ η υποβολή των καινοτόμων λύσεων θα λήξει στις 02/12/22.


Για όσους δεν έχουν κάποια ιδέα στις θεματικές ενότητες του προγράμματος ή χρειάζονται βοήθεια στην ανάπτυξη της, ένα μηνιαίο πρόγραμμα προετοιμασίας που περιλαμβάνει 4 Bootcamp Trainings και 1-to-1 Mentoring Sessions θα τους υποστηρίξει σε κάθε τους βήμα μέχρι τη τελική υποβολή. Οι δηλώσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα προετοιμασίας θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 02/11/22.


Για περισσότερες πληροφορίες https://greentechchallenge.gr/

bottom of page