top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

"Technological Progress in Sea and Water Resources Management" από το envinow.gr

Έγινε ενημέρωση: 27 Οκτ 2019



Το envinow.gr ως χορηγός επικοινωνίας του GreenTech Symposium, θα δώσει το παρόν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12:00-12:40, συντονίζοντας τη συζήτηση με θέμα "Technological Progress in Sea and Water Resources Management".

Προσκεκλημένοι ομιλητές του πάνελ θα είναι οι κύριοι:

  • Αναστάσιος Στάμου - Καθηγητής & Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Υδραυλικής της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Επισκέπτης Καθηγητής του Πολυτεχνείου Μονάχου και μέλος του Συμβουλίου Δημοσίων Εργων (Τμήμα Μελετών) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Το γνωστικό του αντικείμενο είναι οι υπολογιστικές μέθοδοι στην περιβαλλοντική ρευστομηχανική και στο σχεδιασμό υδραυλικών έργων.

  • Συμεών Μαλαμής - Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “HYDROUSA” που εντάσσεται στο πρόγραμμα "HORIZON2020". Το διδακτικό και ερευνητικό του έργο αφορά στη διαχείριση και επεξεργασία των λυμάτων και του νερού.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Γεώργιος Μανώλης, ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος ειδήσεων του envinow.


Μαζί τους θα συζητήσουμε θέματα που αφορούν την τεχνολογική πρόοδο και τις καινοτομίες στην διαχείριση των υδατικών πόρων. Μερικά από τα θέματα που θα αναλύσουμε είναι το πως μπορούν τα έργα υποδομής, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, να σχεδιάζονται ώστε να ακολουθήσουν τις εξελίξεις της Κλιματικής Αλλαγής. Ακόμα, θα μιλήσουμε για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “HYDROUSA” και για τα χρήσιμα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτό. Κύριος άξονας της συζήτησής μας θα είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούν όλα τα παραπάνω να δώσουν καινοτόμες λύσεις στην διαχείριση των υδατικών πόρων και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.


Βρείτε την εκδήλωση στο Facebook:

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου:

bottom of page