top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε με επιτυχία του Έργο του envinow.gr για την δημιουργία Χαρτών Υμηττού


Στο πλαίσιο αφιλοκερδούς συνεργασίας με το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ), το envinow.gr προχώρησε στην παραγωγή χαρτογραφικών υποβάθρων πολιτικής προστασίας για τον Βορειο-Ανατολικό Τομέα Υμηττού.


Η παράδοση και παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου, όπου πραγματοποιήθηκε και εκπαίδευση των εθελοντών του επωφελούμενου φορέα.


Σκοπός του έργου είναι η παραγωγή τεχνικών χαρτών με σημειακά, γραμμικά και επιφανειακά χωρικά στοιχεία ενδιαφέροντος στην περιοχή μελέτης, με στόχο την υποστήριξη των επιχειρησιακών λειτουργιών του ΣΕΠΠΒΑΤΥ και κατ’ επέκταση την προστασία του Β/Α τμήματος του Υμηττού και των πολιτών που έχουν εγκατασταθεί περιφερειακά αυτού. Τα υπόβαθρα παραδόθηκαν στον, σε ψηφιακή και έντυπη μορφή.



Συγκεκριμένα, με την χρήση μεθόδων Τηλεπισκόπησης και GIS παράχθηκαν δύο Χαρτογραφικά υπόβαθρα υψηλών προδιαγραφών:

  1. Χάρτης Στοιχείων Ενδιαφέροντος

Ο χάρτης αυτός έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη των επιχειρησιακών λειτουργιών του φορέα, αλλά και την ευρύτερη πληροφόρηση του χρήστη για τα χωρικά στοιχεία της περιοχής.

  1. Χάρτης Εδαφοκάλυψης

Ο χάρτης αυτός έχει σχεδιαστεί για ερευνητικούς σκοπούς και χρήση.


Σημαντική για την επιτυχία του έργου ήταν η συμβολή της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), η οποία κατόπιν σχετικής πρότασης παρείχε τα δορυφορικά δεδομένα υψηλής ακρίβειας.


Η περιγραφόμενη συνεργασία αποτελεί προϊόν του οράματος των δύο φορέων για την προστασία του περιβάλλοντος και της αναγνωρισμένης αξίας των συνεργειών και του εθελοντισμού για την παραγωγή κοινωνικού και περιβαλλοντικού έργου.

Commentaires


bottom of page