top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Το στίγμα του envinow.gr στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Φοιτητών του EU LiST στη Βιέννη

Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου πέρασε με την συμμετοχή του envinow.gr στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Φοιτητών που διεξήχθη στην Βιέννη, στο πλαίσιο του προγράμματος EU LiST.


Το 1ο Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Συνέδριο του EU LiST είναι η πρώτη και μεγαλύτερη πρωτοβουλία φοιτητών, για φοιτητές, που διοργανώθηκε από τη EULiST Alliance στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Στόχος του Συνεδρίου ήταν να προωθήσει έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ της κοινωνίας και του εξελισσόμενου τοπίου της τεχνολογικής καινοτομίας.


Το envinow.gr έδωσε το παρόν συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες, αλλά διοργανώνοντας και τις δικές του!


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Συνεδρίου διοργανώθηκαν δύο εξειδικευμένα workshops με τίτλο "Green Skills in Practice: Empowering a sustainable future" εντός των οποίων 50+ Φοιτητές από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, είχαν την ευκαιρία να

  • μάθουν για τις πράσινες δεξιότητες

  • εκπαιδευτούν στην χρήση της μεθόδου Root Cause Analysis (RCA)

  • εντοπίσουν τις γενεσιουργές αιτίες των δασικών πυρκαγιών και να προτείνουν λύσεις

μέσα από μια διαδραστική διαδικασία και υπό την καθοδήγηση της ομάδας.



Ακόμη, παρουσιάστηκε σε 20+ Ενδιαφερόμενους Φοιτητές από το εξωτερικό το πρόσφατα ολοκληρωμένο Έργο για την "Παραγωγή Χαρτών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού", όπου ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση για τις δυνατότητες προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της τηλεπισκόπησης.


Συγχαρητήρια στην διοργάνωση του EU LiST για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου, όπως και ευχαριστίες για την πρόσκληση του envinow.gr να ταξιδέψει μέχρι την Βιέννη και να συνεισφέρει.

Comments


bottom of page