top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Έρχεται ο 1ος Διαγωνισμός Μηχανικής με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη στη Μεταλλουργική Βιομηχανία»!



Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από τις 31 Μαρτίου έως και τις 3 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 1ος Διαγωνισμός Μηχανικής, από την Mi.M.E.C., με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη στη Μεταλλουργική Βιομηχανία», σε συνεργασία με τις Synergies και EnviNow.

  • Σε ενδιαφέρει η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης;

  • Θες να προτείνεις μοντέρνους τρόπους για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων;

  • Έχεις αναρωτηθεί πως μπορεί να σχεδιαστεί η βιομηχανία του αύριο;

Στόχος του διαγωνισμού αποτελεί η σύνδεση των όρων "Europe's Green Deal", "Sustainable Development Goals (SDGs)" και "Industry 4.0" που όλοι ενδεχομένως μπορεί να έχουμε ακούσει, με την πρακτική εφαρμογή τους, που θα κληθεί να κάνει ο μηχανικός του αύριο.

Μέσω του διαγωνισμού, δίνεται η δυνατότητα, πέραν από την απόκτηση διαφορετικών εμπειριών, να έρθεις σε επαφή με φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω του παραδείγματος ενός κλάδου με δυνατή παρουσία και συμβολή στην ελληνική οικονομία.


Αν έχεις παρακολουθήσει τις δράσεις μας, γνωρίζεις την σημασία των ήπιων δεξιοτήτων (soft skills). Μέσω της συμμετοχής θα σου δοθεί η ευκαιρία ανάπτυξης δεξιοτήτων, όπως επίλυση προβλημάτων (problem solving), συνεργασία, ομαδικότητα, ικανότητες παρουσίασης, κ.α..


Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές ανεξαρτήτως επιπέδου σπουδών, και με ενδιαφέρον για τις επιστήμες του μηχανικού και του περιβάλλοντος.


Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν είτε ατομικά είτε ομαδικά (μέγιστο 5 άτομα). Η παρουσία καθόλη την διάρκεια του διαγωνισμού είναι υποχρεωτική.


Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή έως και τις 13 Μαρτίου μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

Λίγα λόγια για εμάς:

Η κύρια στόχευση της ομάδας συνοψίζεται από την εξής φράση:

“Εκπαιδεύοντας τους φοιτητές του σήμερα, για τις απαιτήσεις του αύριο.”

και καταδεικνύει την αλήθεια ότι, το μέλλον “απαιτεί”. Απαιτεί την συνεχή αναβάθμιση και εξέλιξη των δεξιοτήτων μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα μας, μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μας στο RawMatHub εδώ!



Λίγα λόγια για τους συνεργάτες μας:

Synergies Όραμα η χώρα, που δίνει χώρο στους νέους και τους αφήνει να συν-διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα. Το μέλλον δεν περιμένει.”

Η στόχευση των Synergeies είναι η ενθάρρυνση και υποστήριξη της διεπιστημονικής συνεργασίας, την διάχυση γνώσης και την βιώσιμη ανάπτυξη σε κοινωνικό, βιομηχανικό και προσωπικό επίπεδο.

Envinow Το Envinow αποτελεί μία νεανική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2018 από φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πλέον αποτελεί την μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα για το περιβάλλον. Η φιλοδοξία της ομάδας είναι να φέρει στο προσκήνιο tτα περιβαλλοντικά ζητήματα και να ενημερώσει υπεύθυνα και έμπρακτα τους πολίτες, παράγοντας τεκμηριωμένο περιεχόμενο και διοργανώνοντας δράσεις. Αυτό στην πράξη γίνεται μέσα από την επικοινωνιακή στήριξη και διάδοση πράσινων ενεργειών, την παρουσίαση λύσεων για καθημερινά αλλά και εξειδικευμένα θέματα και την ανάδειξη μεθόδων βιωσιμότητας ως γνώμονα αξιολόγησης.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου το site του διαγωνισμού:





bottom of page