top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Aνάβει η Τηλεθέρμανση στην Κοζάνη


Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, γι’ αυτό και η τηλεθέρμανση στην Κοζάνη θα ανάψει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, αν και επισήμως η θερμαντική περίοδος ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου.


Όπως δήλωσε στο «e-ptolemeos» ο διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης, Λευτέρης Κυπιρτίδης, «έχουμε ολοκληρώσει την προετοιμασία για να ξεκινήσει η προθέρμανση του συστήματος την Τρίτη 2 Οκτωβρίου. Η διαδικασία προθέρμανσης διαρκεί 4 – 5 ημέρες και με την ολοκλήρωσή της οι καταναλωτές θα έχουν θέρμανση στα σπίτια τους, χωρίς οι ίδιοι να χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια». Πρόσθεσε ακόμη ότι «χρειάστηκαν εντατικές προσπάθειες ώστε να είμαστε εγκαίρως έτοιμοι για τη χειμερινή περίοδο, καθώς το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα που προέκυψαν στο σύστημα, όπως διαρροές κ.λ.π.».


Με την τηλεθέρμανση Κοζάνης είναι συνδεδεμένα 5.700 κτήρια. Αυτό ισοδυναμεί με 28.000 διαμερίσματα, οπότε ισάριθμα νοικοκυριά θα απολαύσουν το αγαθό της θέρμανσης με μικρό οικονομικό κόστος, αφού σε σχέση με το πετρέλαιο, του οποίου η τιμή φέτος θα …πετάξει άνω του 1,1 ευρώ ανά λίτρο, η τηλεθέρμανση είναι κατά πολύ φθηνότερη και ως γνωστόν είναι και φιλική προς το περιβάλλον. Πάντως, φέτος οι νέες συνδέσεις ήταν ελάχιστες, γύρω στις 20 οικοδομές συνδέθηκαν με την τηλεθέρμανση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον, απλώς δεν υπήρξε ανοικοδόμηση στην πόλη της Κοζάνης.


Να σημειωθεί ότι η παροχή ατμού για την τηλεθέρμανση Κοζάνης γίνεται από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και ειδικότερα από τις μονάδες 3, 4 και 5. Οι δύο τελευταίες είναι σε λειτουργία και παρέχουν ήδη ζεστό νερό στο σύστημα για τις δοκιμές, ενώ η 3η μονάδα βρίσκεται σε συντήρηση, η οποία θα διαρκέσει για περίπου άλλον ένα μήνα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα, καθώς οι δύο διαθέσιμες μονάδες υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της πόλης της Κοζάνης. Επίσης σε ετοιμότητα βρίσκεται και το αντλιοστάσιο, το οποίο διαθέτει τα απαραίτητα αποθέματα πετρελαίου για τους καυστήρες, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Πηγή: energypress.gr

bottom of page