top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

1 δισ. για ΑΠΕ από τα φόρουμ υπουργών του ΟΗΕ



50 υπουργοί περιέγραψαν τα σχέδιά τους για μείωση των εκπομπών και τη διασφάλιση ότι όλοι οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ο κόσμος μεταβαίνει μακριά από τα ορυκτά καύσιμα, προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Οι υπουργικές συναντήσεις έθεσαν τα θεμέλια για τον διάλογο υψηλού επιπέδου του ΟΗΕ για την ενέργεια που θα διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου για την επιτάχυνση της δράσης για τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης, ιδίως για τον ενεργειακό στόχο, SDG 7.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ António Guterres είπε στα Φόρουμ: «Προχωρούμε πολύ πίσω στον αγώνα ενάντια στον χρόνο για την επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης 7 έως το 2030 και των καθαρών μηδενικών εκπομπών έως τα μέσα του αιώνα».


Κάλεσε «κάθε χώρα, πόλη, χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και εταιρεία να αυξήσει τη φιλοδοξία και να υποβάλει« Ενεργειακά Συμπράγματα »για τον Διάλογο Υψηλού Επιπέδου».


Σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν 760 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και 2,6 δισεκατομμύρια συνεχίζουν να μαγειρεύουν με παραδοσιακά καύσιμα όπως το ξύλο που όχι μόνο συμβάλλουν στις εκπομπές άνθρακα, αλλά επίσης προκαλούν 4 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο από καπνό σε εσωτερικούς χώρους.


Το Ίδρυμα ΙΚΕΑ και το Ίδρυμα Ροκφέλλερ δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν ένα ταμείο 1δις δολλάρια για να προσφερθεί πρόσβαση των αναπτυσσόμενων χωρών σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

bottom of page