top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Συνεχίζονται οι φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια



Δεκάδες χιλιάδες Καλιφορνέζοι συσσωρεύτηκαν κάτω από εντολές μαζικής εκκένωσης εν μέσω πυρκαγιάς και μιας πανδημίας την Παρασκευή.


Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 43 πυροσβέστες και πολίτες τραυματίστηκαν και πάνω από 500 σπίτια και άλλες κατασκευές καταστράφηκαν καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται σε μια περιοχή διπλάσια από το μέγεθος του Λος Άντζελες.


Ενώ η πολιτεία έχει χτυπηθεί τους χειρότερους κεραυνούς της δεκαετίας, μερικά πληρώματα εδάφους δούλεψαν με εξαντλητικές βάρδιες 72 ωρών, παρά τις προσπάθειες συγκέντρωσης ενισχύσεων από το κράτος.


"Χωρίς τα αποθέματα που έρχονται, κάνουν ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της CalFire Scott Ross τηλεφωνικά, αναφερόμενος σε ομάδες πυρόσβεσης που συνήθως εργάζονται σε 24ωρες βάρδιες.


Εκτιμάται ότι 11.000 αστραπές, κυρίως στη βόρεια και κεντρική Καλιφόρνια, πυροδότησαν περισσότερες από 370 μεμονωμένες πυρκαγιές αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας σχεδόν δώδεκα μεγάλες πυρκαγιές που απειλούσαν χιλιάδες σπίτια και προκάλεσαν μαζικές εκκενώσεις.


"Όλα έχουν φύγει", δήλωσε ο κάτοικος Nick Pike στο CapRadio στο Σακραμέντο, την πρωτεύουσα της πολιτείας, αφού αυτός και τρεις γείτονες έχασαν τα σπίτια τους κοντά στην πόλη Vacaville, περίπου 55 μίλια (88 χλμ.) βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο.


Από την Πέμπτη το βράδυ, οι μεγαλύτερες πυρκαγιές σε ολόκληρη την πολιτεία είχαν κάψει συνολικά περισσότερα από 630.000 στρέμματα, μια περιοχή διπλάσια από τη συνολική έκταση του Λος Άντζελες. Εκατοντάδες σπίτια και άλλα κτίρια έμειναν ερείπια.



bottom of page