top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Ρεκόρ 2,5 εκατ. στρεμμάτων κάηκαν στην Καλιφόρνια



Ρεκόρ 2,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων έχει καεί στην Καλιφόρνια, ενώ ολόκληρες κοινότητες στο Όρεγκον και την Ουάσιγκτον εξαφανίστηκαν σε μεγάλο βαθμό.


Ο Royle Hehr ταξινόμησε τα ερείπια του σπιτιού του στο Malden, Wash., την Τετάρτη. Μια πυρκαγιά έκαψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, όπως το ταχυδρομείο, τη βιβλιοθήκη και τον πυροσβεστικό σταθμό.


Η πυρκαγιά έφτασε με τέτοια σφοδρότητα που οι αρχές περνούσαν στους δρόμους του Malden, φωνάζοντας για να φύγουν οι άνθρωποι. Μέχρι τη στιγμή που η φλόγα πέρασε, το μόνο πυροσβεστικό όχημα της πόλης ήταν ακόμα παγιδευμένο μέσα, μετατράπηκε σε στάχτη.


Η καταστροφή στην πολιτεία της Ουάσιγκτον επαναλήφθηκε πάνω και κάτω από την ξηρή Δυτική Ακτή την Τετάρτη, καθώς πυρκαγιά εξακολούθησε να εξαπλώνεται, καταστρέφοντας όχι μόνο μεγάλο μέρος του Μάλντεν αλλά και αρκετές άλλες κοινότητες στα βορειοδυτικά, ενώ έφτασε αρκετός καπνός στο Σαν Φρανσίσκο. Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν στις πυρκαγιές.


Στην Καλιφόρνια, οι πυρκαγιές έχουν πλέον κάψει περίπου 2,5 εκατομμύρια στρέμματα - σχεδόν 20 φορές αυτό που είχε κάψει αυτή τη στιγμή πέρυσι. Στην Ουάσιγκτον, μια πυρκαγιά έφτασε σε προαστιακές κοινότητες κοντά στην Τακόμα. Στο Όρεγκον, αξιωματούχοι είπαν ότι εκατοντάδες και ίσως περισσότερα από χίλια σπίτια είχαν ήδη καταστραφεί.


Η Κυβερνήτρια Kate Brown του Όρεγκον χαρακτήρισε τις πυρκαγιές στην πολιτεία της ως «άνευ προηγουμένου» κατάσταση. Αναφέρθηκε σε πολλές κοινότητες που φαίνεται να έχουν «καταστραφεί ουσιαστικά»: Blue River, Detroit, Phoenix, Talent, Vida.


«Περιμένουμε να δούμε μεγάλη απώλεια, τόσο στις δομές όσο και στις ανθρώπινες ζωές», είπε η Μπράουν. "Αυτό θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών λόγω πυρκαγιών στην ιστορία της πολιτείας μας."


Η Μπράουν είπε ότι οι ομάδες προστασίας αντιμετώπιζαν 35 πυρκαγιές σε περισσότερα από 300.000 στρέμματα και ότι μικρότερες πυρκαγιές εξακολουθούσαν να ξεσπούν. Οι μαζικές εκκενώσεις συνεχίστηκαν, είπε, και μερικοί άνθρωποι διασώθηκαν από ποτάμια.



bottom of page