top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Οι αιτήσεις για μια συναρπαστική εμπειρία, άνοιξαν!



Το Ecotivity School πρόκειται για ένα πρόγραμμα δωρεάν περιβαλλοντικής μη τυπικής εκπαίδευσης, που απευθύνεται σε νέους από όλη την Ελλάδα, και σαν βασικό του στόχο έχει την ευαισθητοποίηση, αφύπνιση και ορθή ενημέρωση των πολιτών σε θέματα βιωσιμότητας, οικολογίας και αειφόρου ανάπτυξης.


Το πρώτο Ecotivity School Greece διεξήχθη δια ζώσης 22-26 Ιουλίου 2019 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τεράστια επιτυχία, ενώ το δεύτερο Ecotivity School που ακολούθησε διεξήχθη διαδικτυακά 27-31 Ιουλίου 2020 σεβόμενοι τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, και έχοντας ως προτεραιότητα την διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων. Τα χαμόγελα, η ενέργεια και τα πολύ θετικά σχόλια όλων, ενθάρρυναν την ομάδα να συνεχίσει την διοργάνωση αυτή. Ύστερα από δύο επιτυχημένες χρονιές, το Ecotivity School στην Ελλάδα δείχνει ότι ήρθε για να μείνει, καθώς ο στόχος του είναι να γίνει ένας ετήσιος θεσμός.


Έτσι, η διοργάνωση αυτή φτάνει στην τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και η οργανωτική ομάδα αναζητά νέους 18-25 ετών (κυρίως από την Αθήνα) γεμάτους διάθεση, δημιουργικότητα και φαντασία για να γίνουν και αυτοί μέρος του συντονισμού του Ecotivity School 3.


Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι το Ecotivity School πρόκειται για ένα αφιλοκερδές πρόγραμμα, και διοργανώνεται εθελοντικά από νέους στην Ελλάδα.


Παρακάτω, συνοψίζονται οι διαθέσιμες θέσεις για την φετινή οργανωτική ομάδα, περιγράφονται οι αρμοδιότητες κάθε θέσης, καθώς και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά των ενδιαφερόμενων:


Α. Speakers specialist (1 άτομο): η προκείμενη θέση αφορά την εύρεση των ομιλητών που θα συμμετέχουν στο πενθήμερο θερινό σχολείο. Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης θέσης, αναζητούμε εξωστρεφή άτομο που να έχει διάθεση και όρεξη για ψάξιμο και επικοινωνία με πιθανούς ανθρώπους ή φορείς που μπορούν να διεξάγουν κάποια ομιλία, σύμφωνα πάντα με τις θεματικές του Ecotivity School.


Β. Sponsorships specialists (2 άτομα): η προκείμενη θέση αφορά την εύρεση χρηματικών & υλικών χορηγιών για την κάλυψη των αναγκών του θερινού σχολείου, καθώς και περαιτέρω συνεργατών που μπορούν να παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη για περαιτέρω διεύρυνση του Ecotivity School. Για τις ανάγκες τις συγκεκριμένης θέσης, αναζητούμε άτομα δυναμικά και κοινωνικά, πρόθυμα για διερεύνηση της αγοράς και άμεση επικοινωνία με πιθανούς συνεργάτες.


Γ. Marketing specialists (2 άτομα): η προκείμενη θέση αφορά αφενός την εύρεση κατάλληλων τρόπων ορθής δημοσιοποίησης της εκδήλωσης, δηλαδή εύρεση χορηγών επικοινωνίας & άλλων συνεργατών, καθώς και συγγραφή σχετικών άρθρων περιβαλλοντικού χαρακτήρα, και αφετέρου την προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω δημιουργίας πρωτότυπου περιεχομένου, το οποίο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και επεξεργασία εικόνων, video, καθώς και την διαχείριση όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ecotivity School. Πιο συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της θέσης αυτής, αναζητούνται 2 άτομα. Το πρώτο - External Communication & Column Specialist - είναι επιθυμητό να ενδιαφέρεται για την περιβαλλοντική έρευνα και την συγγραφή σχετικών άρθρων, αλλά και για την επικοινωνία με πιθανούς συνεργάτες ως χορηγοί επικοινωνίας. Το δεύτερο άτομο - Digital Marketing Specialist - είναι επιθυμητό να έχει γνώσεις σε εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας και βίντεο, και θέληση για την ενεργή ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανάδειξη του Ecotivity School.


Δ. Αctivities specialist (1 άτομο): εύρεση δραστηριοτήτων που θα διεξάγονται τόσο στο βασικό πρόγραμμα του θερινού σχολείου, όσο και μετά το πέρας του, με στόχο την ψυχαγωγία και σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης θέσης, θα ήταν επιθυμητό το άτομο να έχει μια εμπειρία σε ψυχαγωγικά παιχνίδια (energisers & bonding games) που θα γίνονται καθ' όλη την διάρκεια των ημερών, χωρίς ωστόσο να είναι προϋπόθεση.


Αν είσαι λοιπόν, νέος 18-25 ετών και έχεις έντονο ενδιαφέρον να συμμετέχεις στην διοργάνωση μιας τέτοιας δράσης, με επίκεντρο την ορθή πληροφόρηση των νέων σε περιβαλλοντικά ζητήματα, τότε μην χάνεις χρόνο και κάνε την αίτηση σου εδώ


Σημειώνουμε ότι οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές από την Τετάρτη 11/11/2020 έως το Σάββατο 05/12/2020.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε μέσα στις αιτήσεις ή στο site http://www.ecotivityschool.gr/, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο ecotivityschool.gr@gmail.com.

bottom of page