top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Νέο αιολικό πάρκο 9,2 MW στην Κεφαλλονιά

Έγινε ενημέρωση: 22 Ιουν 2019


Στη θέση Ξερακιάς Διλινάτων του Δήμου Κεφαλλονιάς πρόκειται να δημιουργηθεί ένα νέο αιολικό πάρκο με 4 ανεμογεννήτριες της εταιρείας Enercon, ισχύος 9,2 MW. Η σύμβαση για το έργο υπεγράφη μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη και της Britta Macintosh, αντιπροέδρου της εταιρείας Ameresco. Οι υπογραφές αφορούν την προμήθεια, μεταφορά και θέση σε λειτουργία των ανεμογεννητριών αυτών, ύστερα από την ολοκλήρωση διεθνούς διαγωνισμού.


Το έργο διαθέτει τις βασικές άδειες (Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, Άδεια Εγκατάστασης, Σύμβαση Σύνδεσης) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.


Η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του συγκεκριμένου πάρκου θα ανέρχεται σε 2.470 MWh, δημιουργώντας ετήσια μικτά έσοδα περίπου ίσα με 2,2 εκατ. ευρώ. Το 3% των εσόδων ή 66.000 ευρώ ετησίως θα επιστρέφονται στην τοπική κοινωνία και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τέλος, η λειτουργία του θα συμβάλει στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Ελλάδας με μείωση των εκπομπών CO₂ κατά 22.000 τόνους ετησίως.


bottom of page