top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Νέος εξοπλισμός για συλλογή οργανικών αποβλήτων στους Δήμους Αμαρουσίου και Πεντέλης


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, συνεχίζοντας την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωση 2020 επισκέφθηκε τον Δήμο Αμαρουσίου και τον Δήμο Πεντέλης προκειμένου να παραδώσει απορριμματοφόρα, εξοπλισμό για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και κάδους εσωτερικού χώρου ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών. Η δράση θα συνεχιστεί απρόσκοπτα μέχρι την τελική επίτευξη του στόχου να γίνει η Αττική πρότυπη Περιφέρεια διαχείρισης στερεών αποβλήτων.


Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες είχε παραδοθεί αντίστοιχος εξοπλισμός σε 8 μεγάλους δήμους της Αττικής. Συγκεκριμένα, στους Δήμους Πειραιά, Περιστερίου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, Μοσχάτου-Ταύρου, Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Διονύσου, Μαραθώνα, Αχαρνών, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου.


Το οδοιπορικό ξεκίνησε από τον Δήμο Αμαρουσίου στον οποίο ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με συναδέλφους και στελέχη που συνεργαζόταν για χρόνια ως Δήμαρχος της πόλης. Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου ένα απορριμματοφόρο συλλογής καφέ κάδων, 40 από τους 200 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων που θα δοθούν συνολικά και 40 κάδους εσωτερικού χώρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.


Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στην Πεντέλη προκειμένου να παραδώσει εξοπλισμό βιοαποβλήτων στην Δήμαρχο Δ. Κεχαγιά. Συγκεκριμένα παρέδωσε ένα ειδικό απορριμματοφόρο και 80 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο και στελέχη του δήμου για μια σειρά από θέματα που αφορούν έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής. Όπως τονίστηκε προτεραιότητα θα έχουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας , ομβρίων και γενικότερα έργα που σχετίζονται με την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης.             

bottom of page