top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Νέος εξοπλισμός για συλλογή βιο-αποβλήτων σε ακόμα 4 δήμους της Αττικής


Σύγχρονα απορριμματοφόρα υψηλής τεχνολογίας και καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε τη Δευτέρα 27 Απριλίου στους Δήμους Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και Μοσχάτου-Ταύρου. Ακόμα, την Τετάρτη 29 Απριλίους, παρέδωσε αντίστοιχο εξοπλισμό στους Δήμους Κρωπίας και Μαρκοπούλου.


Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε παραδοθεί αντίστοιχος εξοπλισμός σε 4 μεγάλους δήμους της Αττικής. Συγκεκριμένα, στους Δήμους Πειραιά, Περιστερίου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου.


Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020» που έχει στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή και αποτελεί τον πρώτο κύκλο παράδοσης υλικού.  Θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος προκειμένου να ενισχυθούν με ακόμα περισσότερους κάδους και απορριμματοφόρα οι Δήμοι της Αττικής.


Ειδικότερα ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη 2 ειδικά απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και 200 καφέ κάδους και ακολούθως παρέδωσε στον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου, 1 απορριμματοφόρο και 110 κάδους.


Αντίστοιχα, παρέδωσε στον Δήμαρχο Κρωπίας Δ. Κιούση και στον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Κ. Αλλαγιάννη από ένα 1 ειδικό απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και από 110 καφέ κάδους.


Σταδιακά το επόμενο διάστημα θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.


Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως παράλληλα με την εθνική μάχη που δίνεται για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας η ενίσχυση και διάδοση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, με στόχο να συρρικνώσουμε τα ποσοστά του σύμμεικτου σκουπιδιού που φτάνει στη Φυλή.


«Με σχέδιο και σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής αλλάζει το μοντέλο καθαριότητας και κάνουμε μια νέα “πράσινη” αρχή  στο πλαίσιο των σύγχρονων  ευρωπαϊκών  πρακτικών», υπογράμμισε.

bottom of page