top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Κινέτα: Άνοιξε η εθνική οδός – Κέντρα φιλοξενίας από τους δήμους




Με απόφαση της Τροχαίας από τις 02.00 είναι ανοικτό το τμήμα Ελευσίνα - Κόμβος Επιδαύρου στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Επίσης, η διαχειρίστρια εταιρεία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία σε όλο το μήκος της Ολυμπίας Οδού. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς στις 23/7 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η Τροχαία στις 15:30 είχε δώσει εντολή να μη διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου & στα δύο ρεύματα, από το 39 έως το 57 χμ.

Για την διανυκτέρευση των οδηγών που είχαν παραμείνει ακινητοποιημένοι λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στον κόμβο των Μεγάρων αλλά και για την προστασία και την περίθαλψη των πληγέντων κατοίκων της περιοχής, ο Δήμος Μεγαρέων ενημέρωσε ότι έχει εγκατασταθεί στο ΚΑΠΗ της ΚΙΝΕΤΑΣ (τηλ: 22960 65700), κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διασώστες κι είναι έτοιμοι να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.


Επίσης το ΚΑΠΗ ΜΕΓΑΡΩΝ (τηλ: 22960 80150) παραμένει ανοικτό συνεχώς και υπάρχει κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου για να προσφέρει συνδρομή σε όσους έχουν ανάγκη για στέγη και οποιαδήποτε φροντίδα.


Τέλος το Κλειστό ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ στο Εθνικό ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ (τηλ: 22960 81088) είναι και παραμένει ΑΝΟΙΚΤΟ, για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν και χρειάζονται γενικώς στέγη, νερό, φαγητό και ιατρική φροντίδα.


Επιπλέον, και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων θα παρέχει στέγη και φαγητό στο 1ο και 2ο Δημοτικο Σχολείο αλλά και στο ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων.


Σημαντική είναι η προσφορά των φαρμακοποιών των Μεγάρων όπου στην περίπτωση ανάγκης φαρμάκων διαθέτουν ό,τι χρειαστεί. Όποιος έχει ανάγκη μπορεί να απευθυνθεί στον τομεάρχη φαρμακοποιών Μεγάρων, κύριο Χρήστο Λαγό, τηλ. 6937299932.


Τέλος, από το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοινώθηκαν με δελτίο τύπου τα παρακάτω:

Σήμερα (σ.σ. 23/7/2018) στις 12:03 ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Αέρας στα Γεράνεια Όρη. Αρχικά κινητοποιήθηκαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 3 Α/Φ και 2 Ε/Π ενώ άμεσα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 47 οχήματα με 110 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 Α/Φ Canadair CL-415, 1 Α/Φ Canadair CL-215, 2 Ε/Π CH-47 Chinook, 3 Ε/Π Sikorsky S-64 και 2 Ε/Π Super Puma του ΠΣ.


Προς ενίσχυσή των δυνάμεων, μεταβαίνουν άλλα 17 οχήματα με 45 πυροσβέστες από όμορες Πυροσβεστικές Διοικήσεις καθώς και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Θεσσαλονίκη.

Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν:

• οι ένοπλες δυνάμεις με 3 προωθητήρες γαιών και 1 Α/Φ c-27 για τη μεταφορά 30 πυροσβεστών (πεζοπόρο τμήμα) από Θεσσαλονίκη,

• η Περιφέρεια Αττικής με 6 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα,

• ο δήμος Μεγαρέων με 7 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα,

• ο δήμος Λουτρακίου με 4 υδροφόρες, 3 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και 2 φορτωτές,

• ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με 1 εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί Δυτικοί - Βορειοδυτικοί άνεμοι με ριπές έντασης 7 Bf.

Οι πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση Μερικής Επιφυλακής.

bottom of page