top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Η Solmeyea πάει Όσλο



H Solmeyea είναι η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού JA Startup του Σωματείου επιχειρηματικότητας Νέων- JA Greece, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του JA Enterprise Challenge. Η ιδέα της Solmeyea και ο ιδρυτής της Βασίλης Στενός, ξεκίνησε το ταξίδι της, από το GreenTech Challenge του ΕΜΠ, ενώ στο σημερινό διαγωνισμό, την ιδέα παρουσίασε η φοιτήτρια της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Χρυσάνθη Βερβενιώτη.


Η Solmeyea χρησιμοποιεί το διοξείδιο του άνθρακα από τον ατμοσφαιρικό αέρα και αναπτύσσει την άλγη μέσα σε φωτιζόμενα κυλινδρικά tubes. Στη συνέχεια την ξηραίνει και την χρησιμοποιεί ως πρωτεϊνική βάση για τη δημιουργία ζωοτροφών. Έτσι, αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της σίτισης του πληθυσμού της γης που πρόκειται να φτάσει στα 10 δις μέχρι το 2050.


Ο Βασίλης Στενός έχει συμμετάσχει και στο MIT Enterprise που διοργανώνεται στο ALBA Business School και στις 24-26 Ιουνίου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Όσλο. Τις επόμενες μέρες θα διαβάσετε συνέντευξή του αποκλειστικά στο envinow.gr. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!


bottom of page