top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Η Amazon καταργεί τα πλαστικά μίας χρήσης στην Ινδία



Η ινδική εκπρόσωπος της Amazon.com Inc έχει εξαλείψει όλα τα πλαστικά μίας χρήσης στις συσκευασίες της σε όλα τα καταστήματα της χώρας, σύμφωνα με τον στόχο της να εξαλείψει τα υλικά συσκευασίας έως τον Ιούνιο, δήλωσε ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου την Δευτέρα.


Η εταιρεία δήλωσε ότι εκτός από την αντικατάσταση υλικών συσκευασίας όπως περιτυλίγματα φυσαλίδων και μαξιλάρια με «χαρτοκιβώτια», είχε επίσης ανταλλάξει ταινίες συσκευασίας με άλλες βιοδιασπώμενες επιλογές.


«Καταργήσαμε με επιτυχία το πλαστικό μίας χρήσης σε όλα τα καταστήματα 100%», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Akhil Saxena, αντιπρόεδρος της εξυπηρέτησης πελατών για τις περιοχές Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.


Η Amazon, η οποία συχνά επικρίθηκε για τη χρήση πάρα πολύ πλαστικού για να τυλίξει τα δισεκατομμύρια πακέτα αποστολών της, δήλωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η μονάδα της Ινδίας θα αντικαταστήσει το πλαστικό μίας χρήσης έως τον Ιούνιο του 2020.


Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός Narendra Modi κάλεσε τους πολίτες να βοηθήσουν στον τερματισμό της χρήσης πλαστικής μίας χρήσης - που θεωρείται ως ρύπος - έως το 2022.


Η ασιατική χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων δεν διαθέτει οργανωμένο σύστημα διαχείρισης πλαστικών απορριμμάτων.


Πολλές πόλεις της Ινδίας κατατάσσονται μεταξύ των πιο μολυσμένων στον κόσμο και τα απόβλητα που παράγονται από πλαστικό μίας χρήσης είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα.

bottom of page