top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Η κίνηση 1,1 δισ. δολαρίων της BP σημειώνει το πρώτο βήμα στη υπεράκτια αιολική ενέργεια



Η BP Plc, ο πετρελαϊκός γίγαντας που ανακοίνωσε μια σεισμική αλλαγή στρατηγικής τον περασμένο μήνα, έκανε την πρώτη της κίνηση στην υπεράκτια αιολική ενέργεια με 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια αγορά αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων από τη Νορβηγία Equinor ASA.


Η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη μιας υπεράκτιας επενδυτικής εταιρικής σχέσης στην περιοχή για τις δύο εταιρείες, οι οποίες ήταν στην πρώτη γραμμή των ραγδαίων αλλαγών στη βιομηχανία πετρελαίου καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής.


Η BP έχει κάνει τα πιο τολμηρά βήματα μέχρι στιγμής για να εγκαταλείψει το επιχειρηματικό μοντέλο πετρελαίου-supermajor. Μόλις έξι μήνες μετά τη θέση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος Bernard Looney είπε τον Αύγουστο ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40% την επόμενη δεκαετία και θα δαπανήσει έως και 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την οικοδόμηση μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ανανεώσιμης ενέργειας στον κόσμο. Έχει μάλιστα θέσει στόχο να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής που αντιστοιχεί σε ανανεώσιμη ενέργεια σε περίπου 50 gigawatts έως το 2030 από 2,5 gigawatts που ήταν πέρυσι.

bottom of page