top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή από 18χρονη στην Αρκτική



Η 18χρονη Mya-Rose Craig, γνωστή και ως «Birdgirl», ταξίδεψε μέχρι την Αρκτική για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα εναντίον της κλιματικής αλλαγής και του λιωσίματος των πάγων. Η Craig κρατώντας μια πινακίδα όπου έγραφε «νεανική διαμαρτυρία για το κλίμα» ανέβηκε σε ένα κομμάτι πάγου, δείχνοντας ότι οι νέοι πολίτες μπορούν να πρωτοστατήσουν στη διάσωση του πλανήτη.


Η νεαρή Βρετανή με καταγωγή από το Μπαγκλαντές συστήνεται ως «World Birder, οικολόγος, περιβαλλοντολόγος, συγγραφέας, ομιλητής, ακτιβιστής φυλών και ειδικός στην ποικιλομορφία». Ακόμα, είναι πρέσβειρα των «The Wildlife Trusts» και «Survival International», καθώς διετέλεσε και πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας του Μπρίστολ 2015.


Στόχος της ήταν οι κυβερνήσεις και οι αρχηγοί των κρατών να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή, αλλά και να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στο λιώσιμο των πάγων στους πόλους και κυρίως στην Αρκτική. Η μεγαλύτερη ανησυχία της είναι ότι εάν δεν παρθούν αποφάσεις για την Αρκτική, υπάρχει η περίπτωση ότι μέχρι να γίνει 30 ετών, να μην υπάρχουν οι πάγοι στην περιοχή, όπως αναφέρει.


Στο μήνυμα που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:


«Ο χρόνος τελειώνει. Οι ηγέτες μας πρέπει να πάρουν μια απόφαση για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης του κλίματος, διαφορετικά θα είναι πολύ αργά.


Το συνειδητοποίησα αυτό ενώ ταξίδευα στην Αρκτική βλέποντας τον πάγο να λιώνει στη θάλασσα, και αποφάσισα να κάνω την πιο βόρεια διαμαρτυρία για το κλίμα ώστε να μεταφέρω την απελπισία μου και να δώσω στη συρρικνούμενη Αρκτική την προσοχή που χρειάζεται. Θα μπορούσε να μην υπάρχει όταν θα είμαι 30 ετών.


Πρέπει να αναληφθεί δράση τώρα».



bottom of page