top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Πρωτοβουλία 75UN - 75Trees UNAI SDG7



Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ πραγματοποίησε την 3η τηλε-διάσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικών φορέων για την προώθηση της πρωτοβουλίας «75UN – 75 Trees UNAI SDG7».


Στην 3η συνάντηση (4 Δεκεμβρίου 2020) έλαβαν μέρος οι ακόλουθοι εκπρόσωποι δέκα (10) δήμων: η κα. Δήμητρα Μιχαηλίδου από το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, η κα. Αγγελική Παπαγεωργίου από το Δήμο Βριλήσσιων, ο κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, Δήμαρχος Δομοκού, η κα. Παναγιώτα Μπούγα, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερέτρειας, η κα. Βάσω Βάκα από το Δήμο Ηράκλειας Σερρών, η κα. Σαμπρίνα Τβις, γενική γραμματέας του Δήμου Λοκρών, ο κ. Σπυρίδων Νικολογιάννης από το Δήμο Μετεώρων, η κα. Τόνια Φύκιρη από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ο Δρ. Λουκάς Ανδριανός από το Δήμο Πλατανιάς, η κα. Αναστασία Νικολάου από το Δήμο Χαλανδρίου. Επίσης στη συνάντηση συμμετείχε η κα. Παναγιώτα Γαζή, εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ και ο κ. Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, γεωπόνος.


Συζητήθηκαν οι έως τώρα δραστηριότητες, η συγκρότηση Συμβουλευτικής Επιτροπής από γεωπόνους και γεωτεχνικούς των δήμων και των ιδιωτικών φορέων και πιθανά κριτήρια επιβεβαίωσης της φύτευσης από την πλευρά των δήμων.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Αρ. Απόφασης 194.3.2/2020) στις 20 Οκτωβρίου 2020 αποφάσισε την χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας του ΚΕΠΑ με ποσό ύψους 75000Ευρώ για την πραγματοποίηση πιλοτικών δράσεων φύτευσης 75 δένδρων ανά Δήμο αφιερωμένων στην 75η επέτειο του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της βιοποικιλότητας του πλανήτη.


Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου έχει υποβληθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων και Έρευνας του ΕΚΠΑ από 6.11.2020, με την αποδοχή της από τον ΕΛΚΕ να εκκρεμεί.


bottom of page