top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Ξεκίνησε η υλοτόμηση των καμένων δέντρων στην απαλλοτριωμένη ζώνη της λίμνης Μαραθώνα


(Πηγή:difernews.gr)


Χθες, εκδίδοντας δελτίο τύπου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι κατά την επίσκεψη κλιμακίου του στην καμένη περιοχή των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα διαπιστώθηκε η έναρξη της υλοτόμησης και απομάκρυνσης των ιστάμενων καμένων δέντρων στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου Μαραθώνα. Η υλοτόμηση,την οποία έχει αναλάβει ο Δασικός Συνεταιρισμός Στενής Ευβοίας, πραγματοποιείται για λόγους επικινδυνότητας και αποφυγής ατυχημάτων.

Παράλληλα υπήρξε συνεργασία με κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών για τη διαδικασία υλοτόμησης και επέκτασης αυτής στα ρέματα εντός του οικιστικού ιστού Ραφήνας, αλλά και  για τη διευθέτηση των ρεμάτων εντός της κοίτης και τη δημιουργία κορμοδεμάτων προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. 


Ταυτόχρονα, σε συνάντηση κλιμακίου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Μαραθώνα και την Κινέτα, εντοπίστηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων που προκύπτουν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα προβλήματα αυτά αφορούν κυρίως στη συλλογή κλαδιών, οικοσυσκευών και μπαζών από τα κατεστραμμένα κτήρια.


Ήδη, σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους Δήμους και τους συναρμόδιους φορείς, δρομολογούνται λύσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και των μελλοντικών αναγκών που είναι πιθανό να προκύψουν.


Περισσότερες πληροφορίες: Δελτίο Τύπου 30/07/2018 ΥΠΕΝ





bottom of page