top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Κατασκευή του ΧΥΤΥ Ανατολικού Τομέα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης



Mε απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ (ΧΥΤΥ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ», με συνολικό προϋπολογισμό 4.646.477,06 ευρώ.


Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει 3 υποέργα, με τα οποία προβλέπονται η κατασκευή ενός ΧΥΤΥ, η αγορά των απαραίτητων ιδιωτικών εκτάσεων γης και η αρχαιολογική παρακολούθηση του έργου.


Το υποέργο 1 με τίτλο «Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων» αφορά στην κατασκευή του ΧΥΤΥ στην Θέση «Μαυρότοπος» του αγροκτήματος Ποτάμου του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ο οποίος έχει σχεδιαστεί για την τελική διάθεση των υπολειμμάτων από την επεξεργασία των αποβλήτων που προβλέπονται από το ΠΕΣΔΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Το υποέργο 2 με τίτλο «Αγορά γης» αφορά στην αγορά των ιδιωτικών εδαφικών εκτάσεων (αγορά γης) στο χώρο κατασκευής του ΧΥΤΥ.


Το υποέργο 3 με τίτλο »Aρχαιολογική παρακολούθηση του έργου Κατασκευή Xώρου Yγειονομικής Tαφής υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Ανατολικού τομέα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» αφορά στην αρχαιολογική παρακολούθηση των εργασιών του έργου κατασκευής του ΧΥΤΥ.


Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης της πράξης είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενώ χρονικός στόχος για την υλοποίησή της ορίστηκε η 31η/12/2023.


bottom of page