top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Η Google θα αγοράζει ενέργεια από αιολικά πάρκα της ΕΕ



Συμφωνία για δέκα χρόνια υπέγραψε η Google με τρία αιολικά πάρκα στη Φινλανδία. Ο τεχνολογικός κολοσσός επενδύει σε αυτά τα ενεργειακά πάρκα που βρίσκονται σε διαφορετική φάση κατασκευής.


Η Google θέλει με αυτόν τον τρόπο να μειώσει το υψηλό ενεργειακό κόστος λειτουργίας της, συμβάλλοντας παράλληλα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


Στο πλαίσιο ειδικών συμφωνιών αγοράς ενέργειας, εταιρείες όπως η Αlphabet και η Microsoft μπορούν πλέον να αγοράζουν απευθείας ηλεκτρική ενέργεια από τους παραγωγούς και τα αιολικά πάρκα τους.


«Σε ολοένα και περισσότερες τοποθεσίες στον πλανήτη το κόστος της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές είναι χαμηλότερο από την ενέργεια των συμβατικών πηγών», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Google για τα ενεργειακά ζητήματα στην Ευρώπη, Μαρκ Ομαν. Η συνολική παραγωγική ικανότητα των τριών αιολικών πάρκων στη Φινλανδία θα ανέρχεται σε περίπου 190 μεγαβάτ. Την κατασκευή των πάρκων έχουν αναλάβει οι γερμανικές εταιρείες CPC και WPD και η γαλλική Neoen σε μία περίοδο που η συνολική παραγωγή των ευρωπαϊκών αιολικών πάρκων έχει υποχωρήσει στα 4,5 γιγαβάτ.


Πηγή: www.lifo.gr

bottom of page