top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Κοζάνη 2030: Εργαστήριο με θέμα thn Κλιματική Ουδετερότητα - Κινητικότητα και μεταφορές



Το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμος Κοζάνης διοργάνωσε σήμερα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, εργαστήριο με θέμα «Κλιματική Ουδετερότητα-Κινητικότητα και μεταφορές. Ενημέρωση και Συνσχεδιασμός.»


Το κεντρικό θέμα ήταν ο δρόμος που διανύει η Κοζάνη προς την Κλιματική Ουδετερότητα, με στόχο να γίνει Κλιματικά Ουδέτερη και Έξυπνη πόλη μέχρι το 2030. Kozani 2030Μετά την παρουσίαση του Κλιματικού Συμβολαίου (Climate City Contract-CCC)της Κοζάνης, η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην κινητικότητα και στις μεταφορές, έναν τομέα άρρηκτα συνδεδεμένο με τις ενεργειακά ουδέτερες πόλεις.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας ο Διευθυντής του CluBE, Δρ Γιάννης Φάλλας, ο Project Manager του CluBE κ. Βασίλειος Μπαλαχτσής, ο καθηγητής του ΠΔΜ, Δρ. Αντώνιος Τουρλιδάκης, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Νικόλαος Μαργαρίτης και η εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. σε θέματα Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων, κα Μαρία Βασιλάκου.


Μεγάλη τιμή αποτέλεσε και το γεγονός ότι παρευρέθηκαν εκπρόσωποι αρκετών τοπικών φορέων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.


bottom of page