top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

ΕΟΠ: Οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν στην ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης



Οι πολίτες, τα ιδρύματα και οι επιχειρήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να μειώσουν τις εισαγωγές καυσίμων με το να γίνουν καταναλωτές που παράγουν και καταναλώνουν ενέργεια. Μια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ), η οποία δημοσιεύθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, δείχνει ότι η πρόβλεψη υπάρχει ήδη σε πολλές μορφές και αναμένεται να αυξηθεί με τις ευνοϊκές πολιτικές και την καλύτερη και φθηνότερη τεχνολογία.


Η έκθεση του ΕΟΠ «Προμηθευτές ενέργειας στην Ευρώπη - Συμμετοχή των πολιτών στην ενεργειακή μετάβαση» παρέχει μια επισκόπηση του ρόλου των αγοραστών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων περιπτωσιολογικών μελετών για επιτυχημένες πρωτοβουλίες.


Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΠ, η παραγωγή ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τους καταναλωτές μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για τα συμμετέχοντα μέλη και την κοινωνία. Με τις υψηλές τιμές της ενέργειας και την ενεργειακή ανασφάλεια να πλήττει επί του παρόντος την Ευρώπη, η μικρής κλίμακας ώθηση παρέχει στους πολίτες μια οδό για να αυξήσουν την ενεργειακή τους ανεξαρτησία.

bottom of page