top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

46 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 48ωρο



Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στην Κουνόπετρα Ληξουρίου Κεφαλονιάς, χωρίς να είναι η μόνη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ενώ υπήρξε συνδρομή από βυτιοφόρα της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Εν τω μεταξύ, η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο το απόγευμα στην περιοχή Καρδακάτα Κεφαλλονιάς τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο την Κυριακή. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.


Κατά το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει, σε ολόκληρη την Επικράτεια, σε 87 αστικές και 46 δασικές πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας αναφέρεται ότι:

«Από Ω/21:00/18-07-2020 έως Ω/21:00/19-07-2020, εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 539 πυροσβέστες, 186 οχήματα, δεκατέσσερις (14) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έξι (6) Α/Φ και τρία (3) Ε/Π, με την συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.»

Comments


bottom of page