top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

3 δισ για τη διεθνή χρηματοδότηση του κλίματος



Το Ηνωμένο Βασίλειο θα δαπανήσει τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια λίρες για τη διεθνή χρηματοδότηση του κλίματος για τη φύση και τη βιοποικιλότητα για πέντε χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός.


Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε την ανακοίνωση στη Σύνοδο Κορυφής του One Planet για τη βιοποικιλότητα στο Παρίσι. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η επένδυση ήταν απαραίτητη για την προστασία της φύσης, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας ζωής, των δασών και της βιώσιμης παραγωγής τροφίμων. Ο πρίγκιπας Κάρολος μίλησε επίσης στην εκδήλωση. Στην ομιλία του, ο κ. Τζόνσον είπε ότι η ανθρωπότητα καταστρέφει τα είδη και τους οικοτόπους με «απολύτως απαράδεκτο ρυθμό».


Είπε ότι τα 3 δισεκατομμύρια λίρες, που αποτελούν μέρος της συνεισφοράς 11,6 δισεκατομμυρίων λιρών του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια πρωτοβουλία χρηματοδότησης του κλίματος, προορίζονται για την «προστασία της φύσης, είτε πρόκειται για τη θαλάσσια ζωή είτε για τη διατήρηση της ξυλείας ή τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων».


Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: "Προφανώς είναι σωστό να επικεντρωθούμε στην αλλαγή του κλίματος, προφανώς είναι σωστό να μειώσουμε τις εκπομπές CO2, αλλά δεν θα επιτύχουμε πραγματική ισορροπία με τον πλανήτη μας, εκτός εάν προστατεύσουμε και τη φύση". Και μίλησε για την πανδημία, λέγοντας ότι «ήταν προϊόν ανισορροπίας στη σχέση του ανθρώπου με τον φυσικό κόσμο», που προήλθε από «σύγκρουση μεταξύ της ανθρωπότητας και του φυσικού κόσμου».


Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύεται να προστατεύσει το 30% της γης και των ωκεανών του μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η ομάδα διατήρησης WWF είπε ότι ήταν ζωτικής σημασίας η χρηματοδότησή για την αποκατάσταση της φύσης. "Καθώς το νομοσχέδιο για το περιβάλλον επιστρέφει στο Κοινοβούλιο αυτό το μήνα, η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να θέσει νέους φιλόδοξους νόμους για να τερματίσει την αποψίλωση των δασών, να μειώσει το παγκόσμιο μας αποτύπωμα και να θέσει τη φύση στην πορεία προς την ανάκαμψη", δήλωσε η Katie White, εκτελεστική διευθύντρια υπεράσπισης και εκστρατειών στο WWF. Περίπου 30 πολιτικοί και ηγέτες της κοινής γνώμης μίλησαν στη σύνοδο, συμπεριλαμβανομένου του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος σηματοδοτεί 50 χρόνια περιβαλλοντικής εκστρατείας, κάλεσε τις εταιρείες να υποστηρίξουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον και να κάνουν περισσότερα για την προστασία του πλανήτη.

bottom of page