top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

100 εκατ. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από τον Elon Musk



Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας της Tesla Inc, Elon Musk, την Πέμπτη δήλωσε στο Twitter ότι προσφέρει ένα έπαθλο 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη της «καλύτερης» τεχνολογίας για την σύλληψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.


Η καταγραφή των εκπομπών θέρμανσης του πλανήτη γίνεται κρίσιμο μέρος πολλών σχεδίων για την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά έχει σημειωθεί ελάχιστη πρόοδος στην τεχνολογία μέχρι σήμερα, με προσπάθειες που εστιάζονται στη μείωση των εκπομπών παρά στην απομάκρυνση του άνθρακα από τον αέρα.


Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι απαιτείται απότομη άνοδος της ανάπτυξης της τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα εάν οι χώρες θα επιτύχουν τους στόχους των καθαρών μηδενικών εκπομπών.


«Δωρίζω 100 εκατομμύρια δολάρια για ένα βραβείο για την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα», έγραψε ο Musk σε ένα tweet, ακολουθούμενο από ένα δεύτερο tweet που υποσχέθηκε «Λεπτομέρειες την επόμενη εβδομάδα».


Οι υπάλληλοι της Tesla δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για πρόσθετες πληροφορίες.


Εκτός από την Tesla, ο Musk είναι επικεφαλής της εταιρείας πυραύλων SpaceX και Neuralink, μιας εταιρείας που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής εξαιρετικά υψηλού εύρους ζώνης για τη σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστές.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα ως μέρος του σαρωτικού του σχεδίου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Την Πέμπτη, ονόμασε την Jennifer Wilcox, ειδική στις τεχνολογίες αφαίρεσης άνθρακα.

bottom of page