top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Σύντομα ο πρώτος σταθμός εφοδιασμού οχημάτων με υδρογόνο στην Ελλάδα


Τα Ελληνικά Πετρέλαια φιλοδοξούν να κατασκευάσουν τον πρώτο σταθμό εφοδιασμού οχημάτων με υδρογόνο στη χώρα μας, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ομίλου Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στο 24ο Εθνικό Συνέδριο του ΙΕΝΕ με θέμα «Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη».


Ήδη όπως τόνισε σε αρκετά πρατήρια της ΕΚΟ υπάρχουν φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων ενώ στη στρατηγική μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη περιλαμβάνονται επενδύσεις σε βιοκαύσιμα δεύτερης και τρίτης γενιάς, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα.


Ο Πρόεδρος της ΕΛΠΕ τόνισε ότι στον πυρήνα του ενεργειακού μετασχηματισμού που υλοποιεί ο Όμιλος βρίσκονται, η μείωση της εξάρτησης από ρυπογόνες τεχνολογίες και ορυκτά καύσιμα, η αναβάθμιση των υποδομών παραγωγής ενέργειας και καυσίμων με στόχο την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη μείωση των εκπομπών CO2, οι σημαντικές επενδύσεις στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των βιοκαυσίμων νέας γενιάς, καθώς και η έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών και εφαρμογών χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα. Αναφέρθηκε μάλιστα, στην πρόθεση του Ομίλου να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις καυσίμων κίνησης, όπως π.χ. το υδρογόνο.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ο Όμιλος ΕΛΠΕ πρωτοστατεί στην εθνική προσπάθεια για την αναγκαία μετάβαση στο νέο ενεργειακό μοντέλο χαμηλότερου αποτυπώματος άνθρακα. Παράλληλα, συντάσσεται με τους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη μέχρι το 2050, εκτελεί σειρά δράσεων που ενσωματώνουν τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης της συμφωνίας των Παρισίων του 2015.


Παράλληλα, αναφερόμενος στο ζήτημα των Υδρογονανθράκων ο κ. Παπαθανασίου επανέλαβε με τρόπο κατηγορηματικό την αδιαπραγμάτευτη δέσμευση του Ομίλου, ότι θα δοθεί ύψιστη προτεραιότητα στην προστασία του Περιβάλλοντος και στις τοπικές κοινωνίες.

bottom of page