top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Συνεχίζουν οι αντιδράσεις για το Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο



Ως ένα συντριπτικό χτύπημα στο περιβάλλον της Ελλάδας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το βράδυ της Παρασκευής, στις δώδεκα παρά πέντε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». 


«Κυκλοφορεί ήδη ψήφισμα στο διαδίκτυο, για την απόσυρση του αντιπεριβαλλοντικού, όπως το καλούν, νομοσχεδίου, το οποίο έχουν υπογράψει πάνω από δέκα χιλιάδες (10.000) πολίτες. Απέναντι βρίσκονται και πλέον των εκατό (100) περιβαλλοντικών οργανώσεων, ενώ την απόσυρσή του έχουν ζητήσει είκοσι τρεις (23) μεγάλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όλοι οι Φορείς Διαχείρισης των περιοχών Natura 2000 και οι εργαζόμενοι στους φορείς. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση από όλα τα κόμματα. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με τις υπόλοιπες Κοινοβουλευτικές Ομάδες ώστε να διαμορφωθεί ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον του νομοσχεδίου. Επί της αρχής, προκύπτει ζήτημα δημοκρατίας διότι κατατέθηκε ενώ η Βουλή υπολειτουργεί, με περιορισμένη σύνθεση, έχει προβλεφθεί η παρουσία δύο μόνο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια Επιτροπή, όπου θα κληθούν να σχολιάσουν εκατόν τριάντα (130) άρθρα! Ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων και η κοινωνία μας δίνει μία μάχη για τη ζωή, εισάγουν μία μη αναστρέψιμη πληγή για το φυσικό περιβάλλον, κάτι που αποδεικνύει πως η Νέα Δημοκρατία φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις για το νομοσχέδιο, επιχειρεί να τις κάμψει και να περιορίσει το δημόσιο διάλογο. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκμεταλλεύεται τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης για να «περάσει» το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο από τη Βουλή», αναφέρει ο ίδιος.


Κριτική στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή άσκησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σήμερα στους ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 και Παραπολιτικά 90,1.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ που κουνάει το δάχτυλο θα έπρεπε να κοιτάξει στον καθρέφτη και να θυμηθεί τις περιβαλλοντικές του επιδόσεις που οδήγησαν κατ’ επανάληψη σε καταδίκες της Ελλάδας από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περιβαλλοντικά ζητήματα. Θα πρέπει να θυμηθεί την απίστευτη διαχείριση που έκανε στην Αττική κυρίως, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας με τα απορρίμματα, που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Θα πρέπει να θυμηθεί τον αντισυνταγματικό νόμο που πήγε να περάσει για τις οικιστικές πυκνώσεις και ούτω καθεξής. Είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως δεν μπορεί να παριστάνει τον εισαγγελέα. Εμείς που κατηγορούμαστε ότι δήθεν δεν έχουμε περιβαλλοντική ευαισθησία, προχωρούμε με την απολιγνιτοποίηση –εμείς, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ-, εμείς είμαστε που προχωρούμε γρήγορα στις δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, στην απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης, στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Comments


bottom of page