top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Πυρκαγιά Σχίνου-Αλεποχωρίου-Μεγάρων: Οι δορυφόροι επιβεβαιώνουν την μεγάλη καταστροφή


Η τεράστια πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Σχίνου τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 19 Μαΐου συνεχίζει την επέλασή της προς την Δυτική Αττική. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 20 Μαΐου, η φωτιά είχε περάσει τα όρια του Δήμου Μεγαρεών

της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, απειλώντας το Αλεποχώρι και έχοντας κατεύθυνση την πόλη των Μεγάρων.


Το βράδυ της Πέμπτης, η φωτιά έκαιγε σε απόσταση αναπνοής από την παραλιακή περιοχή του Αλεποχωρίου έχοντας ήδη καταστρέψει το ορεινό τμήμα του οικισμού. Παράλληλα, οι έντονοι άνεμοι κατεύθυναν τη φωτιά όλο και πιο κοντά στην πόλη των Μεγάρων φτάνοντας σε μια απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων.


Σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου, η φωτιά συνεχίζει να καίει αλλά με μικρότερα μέτωπα και συνεχείς αναζωπυρώσεις ανά σημεία. Στην περιοχή οι άνεμοι που πνέουν είναι ήπιοι έως μηδενικοί με αποτέλεσμα η διαχείριση των μετώπων να είναι πιο εύκολη.


τΟι πρώτες λήψεις που έχουν στείλει οι δορυφόροι του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus αλλά και το πρόγραμμα FIRMS της NASA, επιβεβαιώνουν την μεγάλη καταστροφή. Ουσιαστικά, επιβεβαιώνουν την καταστροφή της βορειοανατολικής πλευράς των Γερανείων, μιας έκτασης περισσότερων από 40.000 στρεμμάτων.


FIRMS - NASA | Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2021 - 14:00 ώρα Ελλάδος

COPERNICUS Emergency Management Service | Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2021 - 12:04 ώρα Ελλάδος

Copernicus - Sentinel 2 | Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2021 - 12:20 ώρα Ελλάδος

Comments


bottom of page