top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

«Πράσινες» πόλεις χρησιμοποιούν δορυφορικά δεδομένα για να ενισχύσουν την ευημερία των πολιτών



Οι χώροι πρασίνου στις πόλεις μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα και να προωθήσουν την ευημερία των πολιτών. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) συνεργάζεται με τις δημοτικές αρχές για να εντοπίσει πώς το διάστημα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία βιώσιμων πόλεων στις οποίες οι άνθρωποι είναι πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί.


Ο ESA χρησιμοποιεί δορυφόρους για να παρακολουθεί την έκταση των πάρκων και των αλσών στις αστικές περιοχές. Στόχος του είναι να παράγει συνεπείς και στατιστικά αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την παρουσία δέντρων, συνδυάζοντας δορυφορικά δεδομένα πολλαπλών φασμάτων και την τεχνητή νοημοσύνη.


Το Μπέργκαμο, μια πολύ βιομηχανική πόλη στη βόρεια Ιταλία, συμμετέχει σε ένα πιλοτικό έργο. Η Marzia Marchesi και ο William Senna, που επιβλέπουν τους χώρους πρασίνου και την αστική ανάπτυξη στο Δήμο του Μπέργκαμο. Στόχος τους είναι να ενημερώσουν το κοινό για το πως οι αρχές της πόλης χρησιμοποιούν τα δεδομένα παρατήρησης της Γης για να ωφελήσουν τη ζωή των πολιτών τους.


Το προσωπικό της ESA θα επεξεργαστεί τη συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης Προγραμμάτων Παρατήρησης της Γης, εκπροσωπούμενης από τους Guenther Landgraf και Stefano Ferretti, οι οποίοι εργάζονται σε ψηφιακές πλατφόρμες που συγκεντρώνουν δεδομένα παρατήρησης της γης και επιτόπια δεδομένα για τη διαχείριση των πράσινων περιοχών με βιώσιμο τρόπο, και τις Τηλεπικοινωνίες και την Ολοκληρωμένη Διεύθυνση Εφαρμογών, όπου η Roberta Mugellesi Dow ετοιμάζει μια εμπορική πρόσκληση για άτομα που επιδιώκουν να αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες για πράσινες και βιώσιμες πόλεις.

Comments


bottom of page