top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Παγκόσμιος εθελοντικός καθαρισμός των ακτών - Δήλωση συμμετοχής για καθαρισμό των ελληνικών ακτών



Η HELMEPA συντονίζει στην Ελλάδα τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών και προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν, οργανώνοντας μια εξόρμηση για τον καθαρισμό κοντινής σας ακτής.

Πάνω από 14 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει μέχρι σήμερα μέρος στoν Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους του στον κόσμο, συγκεντρώνοντας πάνω από 100.000 τόνους απορριμμάτων. Αποτελεί πρωτοβουλία του Ocean Conservancy, ενώ η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA τη συντονίζει για 31η συνεχή χρονιά στη χώρα μας.


Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει στην Ελλάδα από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021 και είναι ανοιχτή στο κοινό, σε όσους θέλουν να αναλάβουν δράση καθαρίζοντας συμβολικά μία ακτή ή τμήμα του βυθού από τα απορρίμματα. Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας το «Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση».

Συμπληρώστε τη δήλωση συμμετοχής και στείλτε την με e-mail στο environment@helmepa.gr


Οι εθελοντές/τριες καλούνται να συμβάλουν στην επιστημονική μελέτη του προβλήματος καταγράφοντας τα απορρίμματα που θα συλλέξουν προσφέροντας έτσι πολύτιμα στοιχεία για τις ποσότητες, τα είδη και την προέλευσή τους. Τα στοιχεία αυτά επεξεργάζονται από τη HELMEPA και προωθούνται στους αρμόδιους διεθνείς φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση.


Η διαδικασία είναι απλή. Ακολουθήστε τα παρακάτω 6 βήματα για να πραγματοποιήσετε ένα καθαρισμό με ασφάλεια.




Commentaires


bottom of page