top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Νέα μελέτη: Επαρκείς οι υπάρχουσες λύσεις για την αποτροπή της καταστροφικής αλλαγής του κλίματος

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Project Drawdown, ανέλυσε τον πιθανό αντίκτυπο μιας σειράς τεχνολογιών και πρακτικών στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Είναι πιθανό να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, με την εφαρμογή των ήδη υπαρχουσών λύσεων.


Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας πρόσφατης έκθεσης από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Project Drawdown. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός συνεργάζεται με μια παγκόσμια ομάδα ερευνητών για να αναλύσει τον πιθανό αντίκτυπο μιας σειράς κλιματικών ενεργειών - από την εγκατάσταση έξυπνων θερμοστατών και την κατασκευή αιολικών πάρκων έως την κατανάλωση λιγότερου κρέατος και την αποκατάσταση εγκαταλελειμμένων καλλιεργήσιμων εκτάσεων.


«Έχουμε χαρτογραφήσει 80 από αυτές - 80 υπάρχουσες τεχνολογίες και πρακτικές που είναι πραγματικές, εφαρμόσιμες και είναι απτές», λέει ο Chad Frischmann, διευθυντής έρευνας του Project Drawdown. Η ομάδα δημοσίευσε τα ευρήματά τους σε ένα βιβλίο του 2017 και την άνοιξη του 2020, κυκλοφόρησαν μια σημαντική ενημέρωση με βάση την τρέχουσα έρευνά τους. Δείχνει ότι ορισμένες στρατηγικές όπως η μείωση των απορριμμάτων τροφίμων και η σταδιακή κατάργηση των ρυπογόνων ψυκτικών θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από άλλες.


Ωστόσο, ο Frischmann λέει ότι η επίλυση της κλιματικής κρίσης απαιτεί δράση σε όλα τα μέτωπα - από το πώς παράγουμε ενέργεια έως το τι τρώμε.

«Δεν υπάρχουν ασημένιες σφαίρες», λέει. «Χρειαζόμαστε όλες τις διαθέσιμες λύσεις που υπάρχουν σήμερα». Για αυτό τον λόγο υποστηρίζει ότι όλοι μπορούν να βρουν έναν τρόπο να συμβάλλουν

Comments


bottom of page