top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Η επιλογή Χάρις για αντιπρόεδρο σηματοδοτεί αυστηρότερη στάση για το περιβάλλον



Φέρνοντας την γερουσιαστή Καμάλα Χάρις στην υποψηφιότητά του, ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν, ουσιαστικά κάνει σημαντική δήλωση υποστήριξης της επιβολής των νόμων κατά της ρύπανσης των ΗΠΑ και για δράση ενάντια των εταιρειών που ρυπαίνουν, σύμφωνα με περιβαλλοντικές ομάδες.


Ο Μπάιντεν μάλιστα, τόνισε τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια της Χάρις όταν ανακοίνωσε την γερουσιαστή από την Καλιφόρνια ως επιλογή αντιπροέδρου την Τρίτη, σημειώνοντας αγωγές που είχε ξεκινήσει τόσο από τη θέση της περιφερειακής εισαγγελέως του Σαν Φρανσίσκο από το 2004 έως το 2011 και στη συνέχεια ως γενικός εισαγγελέας του κράτους μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.


«Ως Γενικός Εισαγγελέας, η Χάρις μήνυσε εταιρείες όπως η Chevron και η BP για καταστροφή του περιβάλλοντος και κέρδισε», δήλωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει την εμπειρία της Χάρις που κυκλοφόρησε από την εκστρατεία του Μπάιντεν.


Τον τελευταίο μήνα, η Χάρις προσπάθησε να επισημάνει πώς οι κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και μειονοτήτων επηρεάζονται δυσανάλογα από τη ρύπανση. Την περασμένη εβδομάδα, στήριξε τη νομοθεσία -με την βουλευτή Οκάσιο-Κορτέζ- που θα απαιτούσε από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να εξετάσουν τις επιπτώσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας των ΗΠΑ σε όλες τις κοινότητες εξίσου, μια έννοια γνωστή ως περιβαλλοντική δικαιοσύνη.


Ο Μπάιντεν έχει επίσης δεσμευτεί ότι το σχέδιό του ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής θα στηρίξει την περιβαλλοντική δικαιοσύνη κατευθύνοντας τις δαπάνες καθαρής ενέργειας προς κοινότητες που ζουν στη σκιά των διυλιστηρίων και των σταθμών παραγωγής ενέργειας.


Ως υποψήφια για προεδρικές υποψηφιότητες πέρυσι, ήταν αρχικά υποστηρικτής του προοδευτικού Green New Deal, μιας πλατφόρμας του Κογκρέσου που οραματίζεται μια 10ετή διαδικασία υπό την ηγεσία της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση της οικονομίας.

Comentarios


bottom of page