top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Διάσκεψη Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή



Η ώρα να γράψουν ιστορία οι ηγέτες των χωρών όλου του κόσμου έφτασε! Την επόμενη εβδομάδα, πραγματοποιείται η 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία το Envinow θα δώσει το παρόν και θα σας μεταφέρει τις εξελίξεις από το παγκόσμιο κέντρο των αποφάσεων.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτίερες έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί άμεση υπαρξιακή απειλεί για την ανθρωπότητα. Στο κάλεσμά του για την Διάσκεψη Κορυφής για την κλιματική αλλαγή, έθεσε ως στόχο οι ηγέτες να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της συμφωνίας των Παρισίων το 2015 και να λάβουν νέες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της απειλής.


Η εβδομάδα περιλαμβάνει πολλά στάδια.


Εκκίνηση θα δώσουν οι νέοι, που στις 21 Σεπτεμβρίου θα παραστούν στην Πρώτη Συνδιάσκεψη Νέων για την Κλιματική Αλλαγή, με την συνάντηση αυτή να παίρνει διαστάσεις ιδιαίτερα με τη συμμετοχή της Σουηδής 16χρονης ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ που το τελευταίο διάστημα έχει αναδειχτεί ως παγκόσμιο σύμβολο κατά της κλιματικής αλλαγής.


Ταυτόχρονα, το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου θα περιλαμβάνει συναντήσεις συνασπισμών των χωρών, όπου η Ελλάδα θα έχει αυξημένο ρόλο καθώς θα παρουσιάσει τα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή στην πολιτιστική κληρονομιά.


Στις 23 του μήνα, θα είναι η μεγάλη μέρα, όπου θα συνεδριάσουν οι ηγέτες των χωρών και η ημέρα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.


Θα ακολουθήσει η διάσκεψη για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης 24-25 Σεπτεμβρίου και μερικές ακόμη συναντήσεις.


Τα βλέματα της παγκόσμιας κοινότητας θα είναι στραμμένα στην Νέα Υόρκη. Μείνετε συντονισμένοι στο envinow.gr.

Comments


bottom of page