top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Αυξάνει την προσπάθεια για μείωση των εκπομπών η Γερμανία



Η Γερμανία πρέπει να ανανεώσει τη νομοθεσία της για το κλίμα έως τα τέλη του επόμενου έτους για να καθορίσει πώς θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σχεδόν στο μηδέν έως το 2050, όπως αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο την Πέμπτη, όπου μια νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε ότι η αύξηση της στάθμης της θάλασσας θα κατακλύσει το οικογενειακό της αγρόκτημα .


Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2019 δεν κατάφερε να προβεί σε επαρκείς προβλέψεις για περικοπές το 2030, σκιάζοντας το επίτευγμα της τελευταίας θητείας της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.


"Οι αμφισβητούμενες διατάξεις παραβιάζουν τις ελευθερίες των καταγγελλόντων, ορισμένοι από τους οποίους είναι ακόμη πολύ νέοι", ανέφερε το δικαστήριο σε δήλωση. «Οι προβλέψεις αντισταθμίζουν ανεπανόρθωτα τη σημαντική μείωση των εκπομπών σε περιόδους μετά το 2030.»


Οι υπουργοί δήλωσαν ότι θα εκδώσουν την απαραίτητη νομοθεσία σύντομα, με τον υπουργό Οικονομίας Peter Altmaier να υπόσχεται προτάσεις την επόμενη εβδομάδα.


Ο νόμος δεσμεύει τη Γερμανία να διασφαλίσει ότι έως το 2030 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 55% χαμηλότερες από ό,τι το 1990, και ότι σχεδόν δεν θα εκπέμπεται διοξείδιο του άνθρακα έως το 2050.



Comments


bottom of page