top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Φλογερός ο απολογισμός των τελευταίων 5 ημερών: 252 δασικές πυρκαγιές



Στις 252 υπολογίζονται η δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, από τις 22 Ιουλίου μέχρι και χθές στις 26 Ιουλίου. Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά και αθροιστικά 3828 πυροσβέστες, 1405 οχήματα, 86 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρείχαν επίσης η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της κάθε Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο ενώ μερικές από αυτές αποτέλεσαν μεγάλη πρόκληση, με πρωταγωνίστρια την πενθήμερη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας. Την τελευταία κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν σε ύφεση την 4η ημέρα όπως εκδηλωνόταν με διάσπαρτες ασθενείς καύσεις ενώ την 5η ημέρα παρέμειναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη καθώς υπήρξαν μόνο διάσπαρτες καύσεις χωρίς κάποιο ενεργό μέτωπο. Μέσα στα τελευταία πέντε 24ωρα η πυρκαγιά στις Κεχριές κατάφερε να κάψει πάνω από 32000 στρέμματα, καθώς σύμφωνα με δεδομένα από τον δορυφόρο Sentinel-2 η καμμένη έκταση ανερχόταν στα 32.730 στρέμματα από την Τετάρτη στις 22 Ιουλίου μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου στις 25 Ιουλίου. Μέρος αυτών αφορούν:

Κεχριές Κορινθίας: Καμένη έκταση έως 25 Ιουλίου 2020
  • 13.660 στρέμματα δασικών εκτάσεων

  • 9.190 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων

  • 6.460 στρέμματα καλλιεργειών

  • 9 κατοικίες συνολικής έκτασης 620 στρεμμάτων

σύμφωνα με δεδομένα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Copernicus και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ΕΣΑ). Η παραπάνω δορυφορική εικόνα απεικονίζει με σκούρο χρώμα την καμμένη έκταση όπως αυτή αποτυπώθηκε το Σάββατο στις 25 Ιουλίου στις 11:44 το πρωί.


Άλλες μεγάλες πυρκαγιές που τώρα έχουν περιοριστεί ήταν αυτές στο Γραμματικό Πύργου Ηλείας και στις Κεραμειές Κεφαλλονιάς. Μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά τα επίσημα δελτία τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας εδώ.

bottom of page