top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Το GreenTech Challenge γίνεται θεσμός


Το πρώτο GreenTech Challenge ολοκληρώθηκε τον Μάιο και ο στόχος των διοργανωτών γίνεται πλέον πραγματικότητα... να γίνει θεσμός του ΕΜΠ. Έτσι θα επαναληφθεί, το χειμερινό εξάμηνο φέτος, με τον τελικό να έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου.


Το GreenTech Challenge by ESU NTUA στοχεύει να φέρει στο επίκεντρο της καινοτομίας το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και να αποτελέσει ενοποιητικό στοιχείο ανάμεσα στις υπάρχουσες δομές του, προβάλλοντας τις πράσινες τεχνολογίες. Στοχεύει στην ευρεία και ενεργό συμμετοχή φοιτητών, τελειόφοιτων, ερευνητών και αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εξασφαλίζοντας καθοδήγηση και συμβουλευτική τόσο κατά την φάση του σχεδιασμού των καινοτόμων ιδεών-σχεδίων όσο και κατά την παρουσίασή τους.


Μέσα από την καθιέρωση του, όραμα για το GreenTech Challenge by ESU NTUA αποτελεί η καθιέρωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως φορέα καινοτομίας παγκοσμίου φήμης καθώς αποτελεί ίδρυμα με μοναδικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην αειφόρο ανάπτυξη και στις πράσινες τεχνολογίες. Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και η καθιέρωση υψηλού αισθήματος ικανοποίησης των ομάδων που θα συμμετάσχουν είναι σημαντικός παράγοντας και ο διαγωνισμός στοχεύει να αποτελεί παροχή βιωματικής εμπειρίας που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο αντιμετώπισης της πράσινης καινοτομίας και δημιουργικότητας.


Αποστολή μέσα από το GreenTech Challenge by ESU NTUA αποτελεί η ανάδειξη του ΕΜΠ έως προορισμό και γενεσιουργό δύναμη έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας με διεθνές κύρος ιδιαίτερα στους τομείς που άπτονται στην αειφόρο ανάπτυξη.


Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία και το πρόγραμμα του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε στο www.greentechchallenge.gr

bottom of page