top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Σε ιστορικά χαμηλά το φράγμα Χούβερ



Η λίμνη Mead, που σχηματίστηκε τη δεκαετία του 1930 από το φράγμα του ποταμού Κολοράντο στα σύνορα Νεβάδα-Αριζόνα περίπου 30 μίλια (50 χλμ.) ανατολικά του Λας Βέγκας, είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή νερού 25 εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων του Λος Άντζελες, του Σαν Ντιέγκο, του Φοίνιξ, του Τούσον και του Λας Βέγκας.


Από τις 11 μ.μ. την Τετάρτη, η επιφάνεια της λίμνης έπεσε στα 1.071,56 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, κάτω από το προηγούμενο χαμηλό ρεκόρ την 1η Ιουλίου 2016. Έπεσε 140 πόδια (42,7 μέτρα) από το 2000 - σχεδόν το ύψος του αγάλματος του Liberty από το φακό στη βάση.


Η ξηρασία που έφερε τη λίμνη Mead χαμηλά έπιασε την Καλιφόρνια, τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, τη Μεγάλη Λεκάνη που εκτείνεται στη Νεβάδα, το Όρεγκον και τη Γιούτα, καθώς και τις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αριζόνα και του Νέου Μεξικού, ακόμη και μέρος των Βόρειων Πεδιάδων.


Οι αγρότες εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες, η Νεβάδα απαγορεύει το πότισμα περίπου του ενός τρίτου του γκαζόν στην περιοχή του Λας Βέγκας και ο κυβερνήτης της Γιούτα ζητά κυριολεκτικά από τους ανθρώπους να προσευχηθούν για βροχή.


Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν χειρότερες συνθήκες αυτό το καλοκαίρι - μετά από σχεδόν 10.000 πυρκαγιές στην Καλιφόρνια μόνο κατά την τελευταία σεζόν πυρκαγιών έκαψαν 4,2 εκατομμύρια στρέμματα (1,7 εκατομμύρια εκτάρια), μια περιοχή σχεδόν τόσο μεγάλη όσο το Κουβέιτ.


Η ξηρασία είναι ένας επαναλαμβανόμενος φυσικός κίνδυνος, αλλά επιδεινώθηκε πρόσφατα από τη συσσώρευση εξαιρετικά ξηρών ετών για το μεγαλύτερο μέρος αυτού του αιώνα. Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή που επηρεάζεται από τον άνθρωπο έχει επιδεινώσει την κατάσταση.


bottom of page