top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Πόσο CO₂ εκπέμπεις στο περιβάλλον; - Υπολόγισέ το!



Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Όμιλος ΗΡΩΝ για ακόμη μία φορά πρωτοπορεί και λανσάρει τη νέα εφαρμογή υπολογισμού CO. «Όλοι μαζί για να μειώσουμε το CO» είναι η φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία.


Το CO calculator στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι καταναλωτές, υπολογίζει το διοξείδιο του άνθρακα (CO) που εκπέμπει ο καθένας μας στο περιβάλλον. Η διαδικασία στηρίζεται στην συμπλήρωση ενός απλού ερωτηματολογίου που αφορά πληροφορίες (συλλεγόμενες αποκλειστικώς και μόνον για στατιστικούς λόγους) για την κατοικία, τη μετακίνηση, τις αγορές αλλά και καθημερινές μας συνήθειες.


Προσέχεις και κλείνεις τα φώτα του σπιτιού σου; Με τι τρόπο πας στη δουλειά σου;


Είναι 2 από τις 24 πολύ σύντομες ερωτήσεις, που θα πρέπει να απαντηθούν προκειμένου να μάθουμε πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CO) διοχετεύουμε στο περιβάλλον. Εάν τα αποτελέσματα δείξουν ότι βρισκόμαστε πάνω από τον σχετικό μέσο όρο, καλούμαστε να αναθεωρήσουμε κάποιες «επιβαρυντικές για το περιβάλλον» συνήθειές μας ξεκινώντας από τις μικρές καθημερινές μας κινήσεις.


Σκοπός της εφαρμογής δεν είναι μόνο η εκπαίδευση του κοινού για τις επιπτώσεις που έχει ο τρόπος ζωής μας στο περιβάλλον, αλλά και η παροχή απλών λύσεων πράσινης ενέργειας με σκοπό την ενεργή συμμετοχή όλων μας για τον μηδενισμό εκπομπών CO.


Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή και να υπολογίσετε το αποτύπωμά σας πατώντας εδώ.

bottom of page