top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Προσεχώς στο ΕΚ η άνοδος των τιμών ενέργειας μεταξύ πληθώρας θεμάτων


H πρόσφατη άνοδος των τιμών ενέργειας, το μέλλον των σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ και η στρατηγική της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια βρίσκονται στην ατζέντα της ολομέλειας του ΕΚ.


Τιμές ενέργειας

Οι ευρωβουλευτές εξετάζουν τρόπους αντιμετώπισης των αυξανόμενων τιμών ενέργειας και της ενεργειακής φτώχειας, καθώς και τον ρόλο της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Τετάρτη).


Σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ

Την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές συζητούν για το μέλλον της διατλαντικής σχέσης, τη συνεργασία με τη διοίκηση Μπάιντεν και την ανάγκη για περισσότερη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ (η ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί την Τετάρτη).


Υπηρεσία ασύλου

Την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές εξετάζουν σχέδια μετατροπής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο σε νέο ανεξάρτητο οργανισμό για το άσυλο με περισσότερες τεχνικές και επιχειρησιακές εξουσίες και ενισχυμένους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.


Λευκορωσία

Την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές συζητούν για την ανθρωπιστική κρίση κατά μήκος των συνόρων της ΕΕ με τη Λευκορωσία και τον υβριδικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει το τρέχων καθεστώς κατά της ΕΕ (το ψήφισμα πρόκειται να διεξαχθεί την Πέμπτη).


Οδική ασφάλεια

Προκειμένου να συνεισφέρουν στον στόχο του μηδενικού αριθμού θανάτων στις οδικές μεταφορές μέχρι το 2050, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν περισσότερες επενδύσεις προς ασφαλέστερους δρόμους, μηδενική ανοχή στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς και μέγιστες ταχύτητες 30 χλμ/ώρα σε κατοικημένες περιοχές και περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ποδηλατών και πεζών.


Κυβερνοασφάλεια

Την Τετάρτη, τα μέλη του Κοινοβουλίου ψηφίζουν για την ενίσχυση της άμυνας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μέσω της κοινής αντιμετώπισης των κυβερνοεπιθέσεων σε επίπεδο ΕΕ. Την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να προτείνουν κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνη από την αστυνομία.


Πολιτική της ΕΕ για την Αρκτική

Η Αρκτική αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία λόγω των σπανίων ορυκτών πόρων και της δυνατότητας νέων πλωτών οδών. Οι ευρωβουλευτές εξετάζουν τις αναδυόμενες απειλές για τη σταθερότητα και υιοθετούν έκθεση με συστάσεις ενόψει της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της πολιτικής της ΕΕ για την Αρκτική.


Έμφυλη βία

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Επιτροπή να προτείνει μέτρα για την πρόληψη και την καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής παρενόχλησης.


Βιοποικιλότητα

Τα μέλη του Κοινοβουλίου ψηφίζουν επίσης έκθεση ιδίας πρωτοβουλίας που καλεί την ΕΕ να αντιμετωπίσει τα βασικά αίτια της απώλειας βιοποικιλότητας και να ενισχύσει την οικονομική και τεχνική στήριξη που παρέχει στις αναπτυσσόμενες χώρες.


Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία

Χιλιάδες νέα άτομα από όλη την Ευρώπη αναμένεται να συναντηθούν στο Στρασβούργο και στο διαδίκτυο στις 8-9 Οκτωβρίου για να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 2021 (EYE2021) και να ανταλλάξουν ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης.

bottom of page