top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Περιβαλλοντικές οργανώσεις από τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα συνεργασία δράσης για το κλίμα



Στις 19 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες επανήλθαν επισήμως στη Συμφωνία του Παρισιού. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία τον περασμένο μήνα με εκτελεστική εντολή την πρώτη του ημέρα στο γραφείο, με το αίτημα που απαιτούσε 30 ημέρες για να τεθεί σε ισχύ. Σηματοδοτώντας αυτήν τη στιγμή, ξεκινά ένα νέο κίνημα «America Is All In», που γίνεται ο πιο εκτεταμένος συνασπισμός υποεθνικών ηγετών που συγκεντρώθηκαν ποτέ για την υποστήριξη της δράσης για το κλίμα στις ΗΠΑ.


Ένα έργο του WWF και των συνεργατών του, το «America Is All In» διαθέτει πολλούς από τους ίδιους ηγέτες που δήλωσαν «Είμαστε ακόμα μέσα» όταν οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη Συμφωνία του Παρισιού. Τώρα, κάνουν το επόμενο βήμα και δεσμεύονται να πάνε «All In» στη δράση για το κλίμα.


Καθώς οι ΗΠΑ μπαίνουν σε μια νέα εποχή για τη δράση για το κλίμα, το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής (WWF) κυκλοφόρησε την ακόλουθη δήλωση από τον Marcene Mitchell, ανώτερο αντιπρόεδρο της κλιματικής αλλαγής:


«Αντιμέτωποι με πολλά εμπόδια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι ενέργειες των αμερικανικών πόλεων, πολιτειών, επιχειρήσεων και άλλων θεσμικών οργάνων έχουν κρατήσει τους στόχους μας για το κλίμα. Έχουν επίσης δημιουργήσει ένα ίδρυμα που μπορούμε να οικοδομήσουμε με τη διοίκηση Biden, η οποία θα είναι εταίρος στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Μέσα από την ηγεσία τους, μάθαμε ότι η ευθύνη για τη δράση για το κλίμα ζει μαζί μας όλοι και ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επιτύχουν τους κλιματικούς μας στόχους μόνο εάν κάθε τομέας της κοινωνίας και κάθε επίπεδο κυβέρνησης συνεργάζονται.


«Το America Is All In θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να ανταποκριθούν στην πρόκληση της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, επιταχύνοντας ταυτόχρονα την εθνική μας οικονομική ανάκαμψη και οικοδομώντας ένα πιο υγιές, πιο δίκαιο μέλλον για τους ανθρώπους και τον πλανήτη».

bottom of page