top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Μεγάλη κόντρα Τραμπ-Μπάιντεν για το πετρέλαιο, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου



Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν συγκρούστηκαν για την απάντηση της χώρας στην κλιματική αλλαγή, στο debate την Πέμπτη, που περιελάμβανε μια έντονη διαφωνία για το μέλλον της βιομηχανίας πετρελαίου.


Οι υποψήφιοι ρωτήθηκαν στο debate τους στο Νάσβιλ του Τενεσί, τι θα έκαναν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής - ενώ για πρώτη φορά σε μια προεδρική συζήτηση δεν τους ρωτήθηκε αν πιστεύουν σε αυτό ή όχι.


«Αγαπώ το περιβάλλον», δήλωσε ο Τραμπ, επικαλούμενος ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα για τη φύτευση δέντρων και μια μείωση των εκπομπών άνθρακα.


Αλλά είπε ότι δεν ήταν πρόθυμος να βλάψει τις επιχειρήσεις για να βοηθήσει το περιβάλλον.


Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι το σχέδιό του για μετάβαση σε μια πιο φιλική προς το κλίμα οικονομία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές και θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.


«Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Μπάιντεν. "Έχουμε ηθική υποχρέωση να το αντιμετωπίσουμε και μας λένε όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες στον κόσμο ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο."


Ο Τραμπ, ο οποίος ακολουθεί τον Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις, κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι σχεδίαζε να καταστρέψει τη βιομηχανία πετρελαίου, οδηγώντας τον Μπάιντεν να απαντήσει ότι πίστευε ότι η χώρα θα πρέπει τελικά να αντικαταστήσει το πετρέλαιο με ηλιακή και αιολική ενέργεια.


«Πρόκειται να καταστρέψει τη βιομηχανία πετρελαίου», είπε ο Τραμπ για τον Μπάιντεν. «Θυμάται αυτό το Τέξας; Θυμάται η Πενσυλβάνια, η Οκλαχόμα, το Οχάιο; "


Οι Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Κυβερνήτη του Τέξας, Ρικ Πέρι, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Ενέργειας υπό τον Τραμπ, τον κατηγόρησαν αμέσως, λέγοντας ότι ο Μπάιντεν θα έχανε εκατομμύρια θέσεις εργασίας.


Ο Kendra Horn, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών των ΗΠΑ από την Οκλαχόμα που επιδιώκει επανεκλογή, απομακρύνθηκε από το Μπάιντεν, λέγοντας στο Twitter ότι η πολιτική πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι «ένα από τα μέρη που διαφωνώ και ο Μπάιντεν».


bottom of page