top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Καθαρίστηκε το λιμάνι της Βόνιτσας από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας



Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, οργάνωσε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 έναν ακόμη εθελοντικό καθαρισμό, αυτή τη φορά στο γραφικό λιμάνι της Βόνιτσας, με την ενεργή συμμετοχή τοπικής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας-μέλους της ΕΛΟΠΥ που δραστηριοποιείται στην περιοχή και της τοπικής καταδυτικής ομάδας.


Στη δράση παρευρέθηκαν από τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, ο Δήμαρχος, Γιώργος Αποστολάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Δημήτριος Βίτσας, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ανδρέας Καλαντζής, η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου, Αγγελική Σάλιαρη και από την Κοινότητα Βόνιτσας ο Πρόεδρος, Χρήστος Χασακής και ο Αντιπρόεδρος, Κώστας Μασούρας. Από την πλευρά της ΕΛΟΠΥ, επικεφαλής της δράσης ήταν οι κ.κ. Χαράλαμπος Κοντονάσιος και Στέφανος Καλτσώνης και η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ.



Με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ιδρύθηκε το 2016, όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές.


Σήμερα, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. αποτελείται από 23 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. H αποστολή της Οργάνωσης είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και η προώθηση του φρέσκου ελληνικού ψαριού που χαρακτηρίζεται από τη συλλογική σήμανση Fish from Greece, μέσω της δημιουργίας εθνικής ταυτότητας.

bottom of page