top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία των υδατικών πόρων



Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ εξέτασε τον Κανόνα Προστασίας των Θαλάσσιων Υδάτων του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διαπίστωσαν ότι "μείωσε" σημαντικά τις προστασίες καθαρού νερού - μια σημαντική ανησυχία, καθώς οι άγονες πολιτείες στη Δύση αντιμετωπίζουν ξηρασίες.


«Αφού εξέτασε τον Κανόνα για την Προστασία των Θαλάσσιων Υδάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου Μπάιντεν, η EPA και το Υπουργείο Στρατού αποφάσισαν ότι αυτός ο κανόνας οδηγεί σε σημαντική περιβαλλοντική υποβάθμιση», δήλωσε ο Διαχειριστής του EPA Michael Regansaid σε δελτίο τύπου.


Είπε ότι η EPA και ο στρατός θα εργαστούν για έναν ευρύτερο, «ανθεκτικό ορισμό», του οποίου τα ύδατα των Ηνωμένων Πολιτειών μπορούν να προστατευτούν βάσει του Ανώτατου Δικαστηρίου και άλλων θεσμών, ώστε να αντέχουν σε μελλοντικές νομικές προκλήσεις.


Οι υπηρεσίες θα ξεκινήσουν επίσης μια νέα διαδικασία θέσπισης κανόνων που θα αποκαθιστά τις οδηγίες που είχαν τεθεί σε εφαρμογή πριν από το 2015.


Στην αναθεώρησή τους σχετικά με τον κανόνα του Trump, οι υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι στο Νέο Μεξικό και την Αριζόνα, σχεδόν όλες οι περισσότερες από 1.500 ροές που αξιολογήθηκαν ήταν απροστάτευτες και 333 έργα που θα απαιτούσαν διαφορετικά την ομοσπονδιακή άδεια.


Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μεγάλες βιομηχανικές εταιρείες υποστήριξαν την ανατροπή του Trump, λέγοντας ότι οι προηγούμενοι ορισμοί για τους οποίους οι υδατικοί πόροι πρέπει να προστατεύονται ήταν υπερβολικά ευρείες, σε ορισμένες περιπτώσεις καλύπτοντας ρέματα που ήταν εντελώς στεγνά.


Οι περιβαλλοντικές ομάδες υποστήριξαν τη διεύρυνση των υδατικών πόρων που προστατεύονται, αλλά ορισμένοι προέτρεψαν την ταχύτερη δράση.


"Προτρέπουμε την EPA να επεκτείνει γρήγορα όλες τις προστατευτικές πράξεις για τα καθαρά νερά σε όλα τα ύδατα του έθνους", δήλωσε ο Julian Gonzalez, νομικός σύμβουλος για υγιείς κοινότητες στην περιβαλλοντική ομάδα Earthjustice.

bottom of page