top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Η εμμονή της Αμερικής με μαντηλάκια σχίζει τα συστήματα αποχέτευσης



Ακόμα και πριν από την πανδημία, οι Αμερικανοί άφηναν ήδη πάρα πολλά μαντηλάκια στο σύστημα αποχέτευσης. Μετά από ένα χρόνο λοκντάουν, το πρόβλημα της απόφραξης των σωλήνων επιδεινώθηκε.


Ο Larry Hare λέει ότι παρατήρησε αμέσως την αλλαγή από τη θέση του ως διευθυντής σε μια εγκατάσταση αποκατάστασης λυμάτων στο Des Moines της Αϊόβα.


Τα αντίγραφα ασφαλείας αποχέτευσης έχουν αυξηθεί κατά 50% και το αποδίδει στην έκπλυση των μαντηλιών, τα οποία δεν διασπώνται στο νερό όπως το χαρτί τουαλέτας. «Είχαμε πάντα το πρόβλημα, αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα όπως είναι σήμερα», είπε ο Χάρε.


Με τους καταναλωτές να καθαρίζουν τα πάντα, από προϊόντα έως πόμολα με την ελπίδα να αποτρέψουν τον κορωνοϊό, τα μαντηλάκια υγιεινής είναι πιο δημοφιλή από ποτέ. Κατά τους 12 μήνες έως τα τέλη Ιανουαρίου, οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 75%, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen.


Η Μητροπολιτική Αρχή Ανάκτησης Αποβλήτων Des Moines έχει ξοδέψει πάνω από 100.000 $ κατά το τελευταίο έτος και έχει χρησιμοποιήσει εξειδικευμένα φορτηγά καθαρισμού περίπου 30 φορές περισσότερο, σύμφωνα με τον Hare. Παρόμοια προβλήματα μαστίζουν πόλεις και κωμοπόλεις στις ΗΠΑ και αναγκάζονται να δαπανούν όλο και περισσότερο για την επίλυση του προβλήματος.


bottom of page