top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Επεκτείνονται οι καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων σε ακόμα 2 δήμους της Αττικής



Στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης που εφαρμόζει η Περιφέρεια σε όλους τους Δήμους της Αττικής με στόχο τη διαμόρφωση μίας νέας καθημερινότητας στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, συνεχίστηκε η παράδοση σύγχρονων απορριμματοφόρων υψηλής τεχνολογίας και καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων. Τις προηγούμενες ημέρες παραδόθηκε αντίστοιχος εξοπλισμός στους δήμους Λυκόβρυσης-Πεύκης και Παπάγου-Χολαργού.


Ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον Δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τ. Μαυρίδη, ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, καφέ κάδους, κυτία ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου, οργανικό λίπασμα που έχει παραχθεί από τη συλλογή των βιοαποβλήτων, καθώς και σακούλες σκουπιδιών που έχουν παραχθεί από την ανακύκλωση πλαστικού.


Στον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Η. Αποστολόπουλο, ο Περιφερειάρχης παρέδωσε ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και 90 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει αναφερθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και προανήγγειλε ενίσχυση των Δήμων με επιπλέον απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων. Όπως έχει υπογραμμίσει, μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί σε Δήμους της Αττικής 80 απορριμματοφόρα και 10 χιλιάδες καφέ κάδοι. Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας 100 επιπλέον απορριμματοφόρων και 40 χιλιάδων καφέ κάδων.

bottom of page