top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Ραμφοφάλαινα εκθαλασσώθηκε νεκρή σε παραλία της Ρόδου


Πηγή: Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών - ΑΡΙΩΝ

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Απριλίου ενημερώθηκε η Καθ. Αναστασία Κομνηνού από τη Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών-ΑΡΙΩΝ από το Ενυδρείο της Ρόδου και το λιμεναρχείο ότι έχει εκθαλασσωθεί ένα νεκρό κήτος στη παραλία της Κρεμαστής ΒΔ της πόλης της Ρόδου.


Αμέσως, μετέβη επιτόπου κλιμάκιο από το Κεντρικό λιμεναρχείο, ο διευθυντής του Ενυδρείου κος Γιώργος Χατίρης, ο βιολόγος Γεράσιμος Κονδυλάτος από το ενυδρείο της Ρόδου καθώς και ο Παναγιώτης Μαριές, Κτηνίατρος και μέλος του Δικτύου Κτηνιάτρων του Αρίων για να κάνουν αυτοψία.


Το κήτος ήταν μια ραμφοφάλαινα Ziphius cavirostris με 5 μέτρα και 30 εκατοστά. Εξωτερικά δεν φέρει κάποιες κακώσεις εκτός από φυσικές εκδορές επιφανειακές.


Διενεργείται από τον κτηνίατρο η νεκροτομή και η συλλογή δειγμάτων για να βρεθούν τα αίτια θανάτου του ζιφιού μετά από αναλύσεις και μελέτη που θα γίνει σε αρμόδιο τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Οι ζιφιοί αναζητούν τροφή σε βάθη μέχρι και 3000 μέτρα και η θαλάσσια περιοχή της Ρόδου είναι μέσα στις περιοχές του ενδιαιτήματος τους.

Comments


bottom of page